Підопічні соціальних закладів Дніпра об’єднались задля допомоги оборонцям України: за понад 600 днів війни вони створили та передали військовим тисячі необхідних речей

photo_2023-12-11 00.38.10

Місто Дніпро продовжує надавати значущу підтримку оборонцям України, вкладаючи у цю ініціативу рекордні 4 мільярди гривень протягом понад 600 днів воєнного конфлікту. Місцеві мешканці виявляють свою підтримку не лише фінансово, але й іншими способами. Один із прикладів - ініціатива "Бабусі для ЗСУ", що діє за ініціативою Дніпровського міського територіального центру та почала свою діяльність від початку повномасштабного вторгнення.

Ця волонтерська група, складена особами елегантного віку, допомагає в адаптації військових шляхом виготовлення безлічі корисних речей для армії та військових лікарень в рамках послуги "Соціальна адаптація".

Для військових вони створили та передали більше ніж 8 тис. одиниць різноманітних речей та смаколиків:

- понад 3 600 комплектів білизни та одягу (шкарпетки, спідня білизна, шапки, бафи, рукавиці, балаклави);

- близько 4 000 предметів побуту (пледи, подушки, сумки, сидушки);

- понад 100 одиниць екіпірування (маскувальні сітки, нашоломники, снайперські рукавиці);

- близько 200 Великодніх пасок;

- близько 350 хендмейд-оберегів.

Окрім цього, підопічні та працівники терцентру періодично збирають і передають військовим у шпиталі та на фронт засоби гігієни (мило, туалетний папір, зубну пасту тощо), напої, смаколики (печиво, пиріжки, солодощі), допомагають волонтерам (нарізають тканину на смужки для створення «кікімор»).

З 24 лютого 2022 року активно допомагають ЗСУ і підопічні відділення професійної реабілітації та соціально-побутової адаптації Міського центру соціальної допомоги. Це люди  з інвалідністю, що відвідують клас шиття. За понад 600 днів війни вони виготовили та передали понад 960 виробів:

- 559 флісових балаклав (зелені та білі) і шапок;

- 146 комплектів спідньої білизни (футболки, термобілизна, труси);

- 7 похідних ковдр;

- 31 зимовий та літній маскувальний костюм  («кікімора»);

- 84 наволочки для військового госпіталя;

- 140 прапорів України.

 

Активно допомагають і мешканці соціального гуртожитку. У ньому проживають діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, а також вимушені переселенці. Щотижня вони готують смачні пиріжки та пироги, які передають на блокпости міста. У цілому мешканці соціального гуртожитку виготовили та передали військовим понад 5 тис. пиріжків і пирогів.