Підтримайте Героя з ТрО Дніпра: петиція за відзначення воїна, що служив на передовій від часів АТО

photo_2024-04-03_20-44-14 (1)

Стало відомо, що на війні загинув Герой зі 128-ї бригади ТрО. Він захищав нашу країну ще з часів АТО. Друзі та побратими створили петицію про присвоєння йому звання “Героя України” посмертно, – передає «Наше Місто» з посиланням на сайт Електронних петицій.

17 березня 2024 року під час захисту Батьківщини загинув молодший сержант Роман Бойко. Він захищав Україну ще з 2014 року. Пережив Дебальцівський котел.

З початку повномасштабного вторгнення Роман знову став на захист нашої землі. У жовтні 2023 року став відомим тим, що удвох з побратимом пробув на передовій 8 діб, знищивши при цьому майже роту окупантів і російський танк.

На жаль, 17 березня, виконуючи бойове завдання, чоловік отримав легке осколкове поранення, але відмовився від евакуації та прийняв не рівний бій з ворогом. Роман знищив 12 окупантів та, згодом, витягнув пораненого побратима у безпечне місце. Повернувся на позиції та допоміг відбити ще одну атаку окупантів.

«Під час чергової навали росіян, Роман отримав важке поранення, але навіть перед неминучою смертю встиг кинути дві гранати і знищити ще трьох рашистів. Бойко Роман дійсно заслуговує на найвищу відзнаку України!», – йдеться у петиції.
У чоловіка залишилась дружина і двоє маленьких дітей. Світла пам’ять Герою.

Петицію про присвоєння звання “Героя України” можна підписати за посиланням.

За матеріалами Наше Місто.