Підтримка молоді має стати пріоритетом в кожній громаді – пропозиціонер з Київщини Ігор Поліжак

igor_polizhak1-768x509

Депутат Богуславської міської ради від партії «Пропозиція», член комісії з питань освіти і науки, охорони здоров’я, материнства і дитинства Ігор Поліжак розповів про власне бачення розвитку освіти та молодіжної політики на рівні громад.

Повідомляє "Горсовет" з посиланням на сайт партії "Пропозиція".

Влада на місцях від гасел про те, що «молодь – це наше майбутнє», має перейти до реальних справ, вважає пропозиціонер.

В багатьох регіонах керівництво громад взяло підтримку молоді собі за знамено: впроваджуються муніципальні чи депутатські стипендії, активно розвиваються молодіжні центри, налагоджена активна співпраця з грантовими організаціями, підтримуються багатодітні сім’ї, місцевими радами прийняті молодіжні програми. Але, на жаль, це роблять далеко не всі громади – через відсутність фінансування чи банальне небажання. Нині центральна влада зробила крок назустріч – Верховна Рада прийняла законопроєкт «Про основні засади молодіжної політики», який відкриває нові можливості для молоді. Йдеться, зокрема, про створення національного молодіжного фонду, який надаватиме грантову підтримку на реалізацію молодіжних проєктів. Тепер все залежатиме від того, як територіальні громади зможуть скористатися цим документом», – підкреслив Ігор Поліжак.

Пропозиціонер також нагадав про пункт програми партії «Пропозиція», відповідно до якого соціальне забезпечення, зокрема, освіти і культури, має бути єдиним по всій країні і фінансуватися субвенціями з Державного бюджету.