Пікапи, бронежилети та тепловізори: британські волонтери та приватні донори допомагають українським захисникам

o_1g3asrqqdj381q87efr1poljaa2l

Волонтери у Великій Британії об’єдналися для допомоги захисникам України. Спільнота «Never Surrender» («Ніколи не здавайся»), до якої увійшли і британці, і українці, закуповує та щотижня надсилає в Україну необхідні захисні та тактичні засоби. Допомогу волонтери Великої Британії закуповують і власним коштом, і завдяки співпраці з мерією Дніпра та благодійними організаціями (зокрема «TAPS-Україна» та «Фонд оборони країни»), і за допомогою приватних донорів, долучаються й просто небайдужі британці, передає Горсовет.

На сьогодні спільнота відправила українським захисникам поміч на загальну суму близько 300 тис. доларів. Самі волонтери на своєму офіційному сайті зазначають: 

Хоча уряди в усьому світі надають зброю, є прогалини в захисних і тактичних елементах, які залишаються невирішеними. Наша мета — врятувати якомога більше життів на передовій, доставляючи життєво важливі набори тим, хто їх найбільше потребує. (…) Ми збираємо кошти для надання обладнання тим, хто його найбільше потребує, за погодженням з українською владою».

На початку спільнота «Never Surrender» надсилала найнеобхідніше – каски та бронежилети. Зараз за запитом мерії Дніпра це ще й приціли, тепловізори, пікапи, засоби тактичної медицини. Усе це розподіляється між Збройними силами України, Національною гвардією та територіальною обороною. 

Детальніше про «Never Surrender» шукайте на офіційному сайті спільноти, а також на сторінці в Instagram.

o_1g3asqq3as6m18ai1l0qqnmfps19

o_1g3asscp6fjh16cut1q1kj9j5p3u

o_1g3asrb98np37p49bosmgp791v

o_1g3asside1cnp10uujeh1vm01sr34c

Раніше ми повідомляли, Каремати, спальні мішки, нова форма та засоби гігієни передали військовим «ТАПС-Україна» та Координаційний штаб волонтерів Дніпра (фото, відео).