Пільги для туризму і держпідтримка культури – рівненський активіст «Пропозиції» Богдан Файфура про розвиток галузі

пропоз

Громадський діяч та активіст партії «Пропозиція» Богдан Файфура під час засідання ПРОпозиціонери Клубу в голосовому чаті Телеграм-каналу розповів про недосконалість державної політики в галузі культури та висловив пропозиції щодо того, як можна активізувати галузь. 

На думку пропозиціонера, в цьому питанні слід працювати за кількома напрямками: гуманітарному, міжнародному, економічному.

Не можу сказати, що в першому напрямку держава нічого не робить. Бо навіть створення у 2017 році Українського культурного фонду – це вже великий прорив для галузі. Цьогорічний бюджет цієї установи становить 695 млн грн.

Лише на фестиваль «Тарас Бульба» у Дубно, який за кілька днів святкуватиме 30 річницю створення, було виділено 4 мільйони. Це культурно-мистецький проект спрямований на розвиток та популяризацію вітчизняної молодіжної культури та естетики.

Водночас промоцією самого твору, який є предметом гордості не лише Рівненщини, а й усієї України, і входить в загальноосвітню програму багатьох європейських шкіл, розкриттям ролі українських історичних постатей світового рівня в міжнародних масштабах держава не займається, – зазначив Богдан Файфура.

Активіст «Пропозиції» також висловився щодо заходів з підтримки туристичної інфраструктури, яку могла б надавати держава і органи місцевого самоврядування.

Всім відомий величезний туристичний потенціал України. Я зараз не буду говорити про відновлення визначних місць – зупинимось на елементарному комфорті. Бо, приміром, в тому ж Дубно немає, де розмістити навіть один автобус з туристами. То чому б державі і муніципалітетам не подумати над пільгами для культурних мистецьких заходів та готельного бізнесу? Це був би той третій, економічний напрямок підтримки, – резюмував пан Файфура.

Маєте пропозиції?

Зустрічаємось кожного вівторка о 19.00 в голосовому чаті нашого Телеграм-каналу: https://t.me/propositioner

Та щочетверга о 19.00 в соцмережі Clubhouse: https://www.joinclubhouse.com/club/club-proпозиціонери