Пішов із життя видатний журналіст з Дніпропетровської області

mycollages-2024-01-17t152532.406

На Дніпропетровщині пішов з життя Микола Кажукал – видатний журналіст, який віддав своє життя рідному місту Покров.Це стало великою втратою для української журналістики. Миколу Кажукала вважають одним із засновників регіональної журналістики, який закладав підґрунтя важливої справи в місті гірників.Про це повідомляє “Наше місто” з посиланням на місцеві пабліки.

Микола Васильович Кажукал  прийшов у журналістику як робкор, подолавши шлях разом із виданнями, котрі стали його життям. Він був сином фронтовика, дитиною війни, дорослішав з книгою у руках, і слово стало його натхненням, воно стало його долею та життям.

На початку 70-х Микола Васильович почав працювати у редакції газети “За марганець” штатним працівником, а з початку 80-х очолив її. Він віддавав улюбленій справі всі свої сили та знання, залучав до творчого процесу талановиту молодь. А його статті друкували обласні видання. Десятки талановитих журналістів отримали професійний старт поряд з мудрим наставником.

Саме досвід М.В.Кажукала, його бачення, хист майстра слова стали незамінними під час формування першої міської газети, куди його запросили редактором. У непрості 90-ті зароджувалося видання «Козацька вежа», чия поява стала знаковою подією міста, – йдеться у повідомленні.
Також земляки кажуть, що Микола Кажукал залишив після себе величезний творчий спадок і добру пам’ять.

zhurnalist.jpg1_-548x662

За матеріалами Наше Місто.