Після зміни політичного режиму в Росії ми маємо бути готові прийняти Крим – депутат Дніпропетровської облради Михайло Лисенко

lysenko-1024x631

Заступник міського голови Дніпра та депутат Дніпропетровської обласної ради від «Пропозиції» Михайло Лисенко під час онлайн-засідання ПРОпозиціонери Клубу висловив власне бачення перспективи вирішення Кримського питання.

Про це повідомляє "Горсовет" з посиланням на сайт партії "Пропозиція".

Дискусія була присвячена підготовці до саміту Кримської платформи – нового переговорного формату, який ініціювала Україна для підвищення міжнародної уваги до російської окупації півострова. Він відбудеться 23 серпня.

Пропозиціонер 7 років прожив в Криму і був змушений залишити півострів після анексії. Все його майно було конфісковано російськими окупантами, а проти нього самого порушено кримінальну справу за знищення російської символіки. На думку політика, майбутні економічні успіхи України жодним чином не вплинуть на повернення Криму під контроль держави. Бо жителі автономії не впливають на цей процес.

Навіть за умови середньої зарплати в 5000 євро і бажання всіх кримчан бути з Україною Росія ні за що не залишить півострів. Точно так само, як у 2014 відбувався «референдум» під дулами автоматів, окупанти зроблять все можливе, щоб придушити будь-які проукраїнські прояви і «загонять людей за Можай». Допоки в Росії існуватиме режим Путіна, доти Крим буде під його контролем. Завдання ж нашої влади – проводити реформи і активно розвиватись, не оглядаючись на Москву. Щоб потім, після падіння там диктатури, ми були готові відновити територіальну цілісність України, як економічно, так і ментально», – зазначив депутат від «Пропозиції».

Михайло Лисенко, який тісно спілкується з європейським та американським політикумом, розповів також про кулуарні переговори щодо перетворення Криму на незалежну державу, а також про пропозиції встановити на півострові російсько-український кондомініум, тобто спільне управління Росії та України. Однак зазначив, що ці варіанти для нашої держави є неприйнятними.