Пісні допомагають триматися: як керівниця ансамблю 'Дніпряночка' вирощує у дітей любов до України

dsc_1049

Саме зараз, над нашою країною нависла смертельна небезпека, кожному з нас дуже важливо мати певні точки опори. Це стосується не тільки психологічного стану, а й патріотичного запалу, який ми не маємо втратити. Значна частка такої роботи лежить на плечах педагогів, які попри все навчають та виховують дітей – наше майбутнє. Однією з них є Наталія Пустовалова  – керівниця ансамблю української пісні «Дніпряночка» ДМШ № 15 «Дитяча музична академія ім. Н. Різоля».

 

Нашому колективу 28 років, – розповідає «Нашому місту» Наталія Михайлівна. –  Зараз  заняття відвідують біля 30 дітей, а до великої війни ця цифра дорівнювала 100. Було три групи вокалістів по 20 чоловік, плюс оркестр. Ми брали участь у багатьох концертах  – як у Дніпрі, так і за його межами. З різних конкурсів привозили винагороди – кубки та грамоти.
Звісно, війна накладає певні обмеження на розвиток дитячих талантів. На жаль, стала вже буденною  ситуація, коли хлопці та дівчата 30 хвилин співають, а потім стільки ж чи навіть більше часу сидять в укритті. Але тем не менш, життя і творчість продовжуються. «Дніпряночку» відвідують юні музиканти, які навчаються грати на різних інструментах. Разом з тим, вони ще й співають.

dsc_1059

Продовження та інші Новини Дніпра читайте за посиланням.