Планові відключення електрики: де будуть завтра та скільки ще триватимуть

Сегодня в Днепре два района останутся без электричества (АДРЕСА)

Завтра, 22 листопада, з 00:00 до 24:00 у всіх регіонах України будуть застосовані планові відключення.

Про це повідомляє Gorsovet з посиланням на НЕК «Укренерго».

Ми продовжуємо робити все можливе для відновлення сталого енергоживлення у ваші домівки.
Українська енергосистема все ще повністю не оговталася від 6 хвиль ракетних ударів і не може працювати на повну потужність.
Нагадуємо, графіки відключень складають та застосовують обленерго, перелік яких можна знайти за посиланням http://bit.ly/3tGVpah .
"Укренерго" не відключає конкретні будинки, вулиці чи міста, а надає обленерго лише обсяги (мегавати), на які треба зменшити споживання", - йдеться в повідомленні.

Як даявив гендиректор субхолдингу ДТЕК Yasno Сергій Коваленко, Україна житиме в умовах регулярних відключень електроенергії щонайменше до кінця березня

Сьогодні знову маємо різні відключення: починали з стабілізаційного графіка, але вдень отримали нові обмеження від Укренерго і відключаємось й екстрено. Максимальні обмеження за сьогодні - 391 МВт, відключені більш як 953 тисячі клієнтів.
Енергетики, попри погану погоду, зараз максимально стараються завершити відновлення до ще більших холодів. І хоча зараз відключень стало менше, я хочу, щоб всі розуміли: швидше за все жити у режимі відключень українцям доведеться щонайменше до кінця березня.
Базовий сценарій такий: якщо нових атак на енергомережу не буде, то за нинішніх умов генерації електронергії дефіцит потужності може бути рівномірно розподілений по всій країні. Це означає, що відключення будуть скрізь, але менш тривалими", - зазначив він.