Планують оновити дитячий майданчик на вулиці Волинська, 7А у Дніпрі: нові гойдалки та безпечні каруселі

photo_2024-01-21_12-30-41

У Дніпрі на вулиці Волинська, 7А дитячий майданчик вже давно знаходиться в аварійному стані. Тут постійно ламаються гойдалки, каруселі, лавочки. Опікувалися майданчиком лише місцеві мешканці, адже він раніше належав одному з кандидатів у депутати, – передає «Наше Місто».

Наразі дитячий майданчик є небезпечним для дітей. Проте це місце є досить популярним для дитячих ігор та прогулянок. За словами місцевих мешканців, тут інколи гуляють по 30 дітей. Тож аби відновити майданчик і зробити його безпечним та комфортним для дітей і батьків, директор департаменту з питань місцевого самоврядування, внутрішньої та інформаційної політики Артем Нідєлько разом з директором КП «Розвиток територій міста» зустрівся з мешканцями прилеглих будинків та обговорив проведення ремонту на майданчику.

photo_2024-01-21_10-37-29-2

 

«В минулому році тут було відремонтовано тренажерний майданчик, а зараз стало питання щодо ремонту дитячого. До нас неодноразово зверталися мешканці з цим проханням. Сьогодні ми зустрілися з мамами, які гуляють тут зі своїми дітками, вислухали їхні побажання та визначили пріоритет по якому буде відбуватися ремонт, аби всі були задоволені. Ми побачили що цей майданчик дуже цікавить мешканців, адже тут завжди гуляє багато діточок. Тож ми зробимо все, аби вони гралися в безпечному середовищі», – зазначив черговий по місту Артем Нідєлько.
Цей дитячий майданчик побудував один із кандидатів в депутати понад 10 років тому. Проте після цього його ремонтували лише мешканці прилеглих будинків. Все через те, що після його встановлення кандидат в депутати не передав майданчик на баланс міста.

«Про наш майданчик мешканці говорять, що це якийсь апокаліпсис, бо тут завжди щось ламається. То карусель не крутиться то гойдалка відпала, то дошки на лавочці поламалися. Майданчик в нас, як армагедон, він в жахливому стані. Нам дуже потрібен оновлений майданчик. Тут інколи гуляє по 30 дітей», – розповідає Людмила, мешканка вул. Волинська, 7А.

Дніпряни також, під час зустрічі з представниками міської влади, попросили оновити тенісний стіл, який знаходиться поряд, та обрізати сухі гілки на деревах, які ростуть біля дитячого майданчика. Окрім того, було обговорено початок ремонтних робіт.

photo_2024-01-21_10-37-39-1

«У минулому році ми взяли це обладнання на позабаланс, зараз шукаємо власників. На цей рік ми вже запланували ремонт та реставрацію всього обладнання та укладання під ним гумового покриття. Роботи заплановані на березень, але все буде залежати від погодних умов, адже потрібно щоб зійшов сніг та була плюсова температура», – зазначив директор КП «Розвиток територій міста» Олександр Чуб.
В цілому у цьому році в Дніпрі планують відремонтувати близько 70 комплектів дитячого та спортивного обладнання. Наразі ще формується повний список майданчиків на ремонт у 2024 році, адже потрібно визначити пріоритетність ремонту, тобто які майданчики знаходяться у вкрай аварійному стані і потребують негайного оновлення.