По Кривому Рогу вдарили три ворожі ракети. Всі подробиці атаки

ракет

У Кривому Розі три ворожі ракети вдарили по об’єкту енергетичної інфраструктури, який фактично зруйнований. Рятівники боряться з масштабною пожежею -  зарево бачить  частина Кривого Рогу. Ще дві ракети були збиті силами ППО. Про це повідомив голова Криворізької міської військової адміністрації Олександр Вілкул, передає Gorsovet.

Після ворожої атаки у Кривому Розі проблеми х електрикою, водопостачанням та теплом.

Без світла декілька районів міста. Йде переключення на інші лінії там, де це можливо. Частина Тернівського району - зупинені котельні через відсутність електрики. Наслідки гідроударів з’ясовуються. Декілька насосних станцій запущені з генераторів. Можливий слабкий тиск води. Особливо в районе 129 кварталу, Мусоргського, 20-го партзїзду. Реалістично будуть місця, де воду продавимо до другого-третього поверху. Прохання - верхні поверхи набирають на нижніх, - розповів Вілкул.

За його даними, після ракетного удару у метро на 15 хвилин зупинилися потяги, переключилися на резервні лінії, а потім всіх вивезли.

Тролейбус – не працює з Тернів до 44 кварталу. Випускаємо автобуси: РОФ-1 – 44 квартал через житломасив СевГОКу та РОФ-1 – 44 квартал через Даманський, - додає Вілкул.

Також від повідомив, що вся лікарні міста запущені на генераторах. 

Під землею під час вибухів в чотирьох шахтах знаходилось 566 шахтарів. Проводиться рятувальна операція. Вже виведено на поверхню 457. Під землею ще 109 людей. Реально треба декілька годин. Застосовуються контргрузи та ручні лебедки. Ситуація дуже складна, працюють всі аварійні, комунальні та рятувальні служби. Зберігаємо спокій, ми знаємо що робити, - повідомив Вілкул.

Нагадаємо, сьогодні рф випустила територією України близько 100 ракет Х-101 і Х-555. Це була наймасовіша ракетна атака з початку війни.