Почесні медалі та вдячність від міста. Філатов привітав лікарів Дніпра з професійним святом

photo_2024-07-29_15-59-34

Із перших днів повномасштабної війни Дніпро перетворився на ключовий медичний хаб країни. На медзаклади міста припадає неабияке навантаження, утім лікарі попри всі виклики продовжують працювати у шаленому темпі, аби допомагати всім, хто цього потребує.

Для лікарки-терапевтки лікарні № 4 Олени Коваленко, як і для багатьох її колег, війна відчутно змінила робочу буденність. Жінка має 25 років досвіду у професії та звання кандидатки медичних наук. Утім, їй довелося покинути викладання студентам та знову повністю поринути у практичну медицину.

«Коли кажуть, що лікар, то діагноз, — мабуть, то діагноз. А якщо серйозно, то кожен з нас є фахівцем і має певний досвід, практичні навички, які мають бути застосовані. Ми живемо в місті, яке завжди було форпостом — з 2014 року, з часів АТО і зараз, коли вже йде повномасштабна війна. Чому всі ми залишаємось? Це відповідальність, наснага, це просто — людяність», — каже Олена Коваленко.

Водночас, попри всі труднощі — постійні обстріли, відключення світла та решту викликів війни, лікарі Дніпра і далі готові незламно працювати.

«Слова подяки за те, що ви зараз робите в умовах повномасштабної війни. Що опікуєтеся не лише дніпрянами, а й внутрішньо переміщеними особами і, безумовно, — нашими військовими. Вашу працю недооцінювати не можна. Тож хочу сказати слова подяки не лише від себе особисто, а й від всієї територіальної громади, всього Дніпра, від депутатського корпусу», — сказав мер Дніпра Борис Філатов під час вручення нагород лікарям 29 липня.

Як відомо, нещодавно у Дніпрі заснували спеціальну нагороду нового зразка — медаль «За медичну допомогу».