Помер від важких поранень: у Нікополі попрощалися із захисником

450456105_775484718115275_1728947820632375450_n-1536x1025

У Нікополі рідні, близькі, друзі, колеги, побратими та небайдужі мешканці простилися з старшим солдатом 93-ої бригади «Холодний Яр» Олексієм Хомовим. 20 червня 2024 року під час виконання бойового завдання біля Кліщіївки Бахмутського району Донецької області Олексій Хомов отримав дуже важкі поранення із ампутацією кінцівок. Два тижні лікарі боролися за його життя, Олексій переніс кілька операцій, проте, на жаль, організм не витримав. Йому було 42 роки, пише «Наше місто» з посиланням на Нікопольську міську раду.

У повсякденному житті Олексій Хомов більше 10 років працював слюсарем-ремонтником на підприємстві ПраТ «Нікотьюб». Був добрим, надійним, відповідальним, завжди готовим прийти на допомогу, мав авторитет серед колег.

З 2014 року Олексій Хомов у складі ЗСУ брав участь у Антитерористичній операції на сході України, за що був нагороджений відзнакою Президента України «За участь в АТО» та нагрудним знаком «За зразкову службу». 

З перших днів повномасштабної війни Олексій за власним бажанням пішов захищати нашу країну. У складі мінометного взводу роти вогневої підтримки 93-ої бригади «Холодний Яр» разом із побратимами Олексій нищив клятого ворога, не шкодуючи сил.  

Олексій дуже любив свою сім’ю, був зразком для дітей. Рідні запам’ятали Олексія хазяйновитим, справедливим та наполегливим, якщо він ставив перед собою ціль, завжди досягав її. Слова батька син та донька збережуть у своїх серцях назавжди: «Щоб не трапилося, завжди тримайтеся разом, будьте дружними і тоді здолаєте будь-які труднощі». 

Олексій мав багато друзів, радів життю, мріяв виростити дітей і дочекатися онуків. Але склалося по-іншому…