Померла британська королева Єлизавета ІІ. Вона правила країною 70 років

MyCollages - 2022-09-08T205157.434

Британська монархіня Єлизавета II, яка правила країною сім десятиліть, померла у віці 96 років. Це сталося у четвер, 8 вересня, повідомляє Букінгемський палац, передає Gorsovet.

Королева мирно померла в Балморалі сьогодні вдень, - йдеться у заяві Букінгемського палацу.

Після того, як лікарі поставили Елизавету під медичний нагляд, усі діти королеви вирушили в Балморал, поблизу Абердіна. Після смерті королеви її старший син Чарльз, колишній принц Уельський, очолить країну в траурі як новий король і глава держави для 14 королівств Співдружності. Король і королева залишаться в Балморалі цього вечора і повернуться до Лондона завтра.

Королева  Єлизавета ІІ зійшла на трон у 1952 році і стала свідком величезних соціальних змін.

королева

Нагадаємо, що британська монархіня за життя всупереч тому, що ніколи не робить політичних заяв, публічно підтримувала Україну з перших днів війни. Під час аудієнції із канадським прем'єр-міністром Джастіном Трюдо на столі біля Її Величності стояла ваза з композицією із синьо-жовтих квітів.

MyCollages - 2022-09-08T204704.986

А наступного разу королева з'явилася на публіці у жовтому пальті та капелюшку, який прикрасили сині квіти. Так Єлизавета II відвідала офіційне відкриття лінії метро, названої на її честь.

Нагадаємо, днями був назначений новий прем'єр Великобританії - Ліз Трасс.