Понад 100 мільйонів заборгували підприємства Дніпра за воду

o_1hhhge5sp1ftfnp51fd010cpuud5f

Мешканцям Дніпра систематично нагадують про необхідність своєчасно сплачувати за послуги водопостачання. У випадку, коли побутові споживачі не врегулюють свої заборгованості, може бути прийнято рішення відключити їх від водопостачання. Однак, коли йдеться про підприємства, ситуація має інший характер. Прикладом може служити випадок одного з таких підприємств на проспекті Богдана Хмельницького.

«Борг становить 205 тисяч гривень за водопостачання. Споживач ігнорував наші повідомлення та ставився до ситуації безнебезпечно. Сьогодні ми припиняємо постачання води та накладаємо пломбу. Через тиждень-два перевіримо стан цієї пломби. Якщо вона буде пошкоджена, а подальше самовільно відновлять водопостачання, то ми будемо вимушені врізати фрагмент труби. Власник підприємства має можливість розрахуватися з боргом повністю або укласти угоду щодо його реструктуризації», – повідомив начальник абонентської служби Шевченківського району КП «Дніпроводоканал» Олексій Нечуя.

Для того щоб вода продовжувала текти з кранів дніпрян, підприємство витрачає значні кошти на перекачування, збільшення тиску та, головне, очищення. «З такими боргами нам ускладнюється виконувати наші обов'язки, хоча ми, як працівники, робимо все можливе для забезпечення якісних послуг водопостачання споживачам», – зауважив Олексій Нечуя.

Загальна сума боргу за воду від мешканців та підприємств Дніпра перед КП «Дніпроводоканал» перевищує 850 мільйонів гривень. «Мешканці заборгували 750 мільйонів, юридичні особи – 100 мільйонів гривень. Тому нагадуємо, що у випадку тимчасових труднощів з оплатою абоненти можуть звертатися як до абонентських служб у кожному районі міста, так і до Центрів абонентських послуг ТОВ «ЄРЦ КП». Там їм допоможуть укласти угоду щодо реструктуризації боргу, що дозволить поступово позбавитися від нього і уникнути судових розглядів. Оскільки у випадку, коли суд виносить рішення на нашу користь, ми передаємо його до Державної виконавчої служби або до приватних виконавців, які примусово стягують борги, застосовуючи арешти до коштів боржника та його майна», – підкреслив представник КП «Дніпроводоканал» Ян Майдан.