Понад 150 спортсменів із різних куточків країни зʼїхалися до Дніпра на Чемпіонат України з самбо серед студентів

7BD644B4-17C7-472C-93C1-82A5E9BB8756

У Дніпрі вперше проходить Чемпіонат України з самбо серед студентів. У змаганнях беруть участь понад 150 спортсменів із різних куточків країни, які борються за звання чемпіонів. 
«Ці змагання — важлива і знакова подія для міста. Дніпро як спортивна столиця розвиває усе більше різних напрямів спорту, а також проводить багато спортивних змагань. Наприкінці минулого року була створена Федерація самбо м. Дніпра. Її очолив Данило Міро. А ще відкрили відділення самбо в одній із міських дитячо-юнацьких спортивних шкіл. Тож майже за пів року дійшли до рівня проведення всеукраїнських змагань. Це все у непростий період під час тотальної економії коштів. Завдяки ентузіастам, співпраці обласної та міської влади, нашим Збройним Силам України можемо організовувати всеукраїнські змагання такого рівня», — підкреслив заступник міського голови, директор департаменту економіки, фінансів та міського бюджету Дніпровської міської ради Володимир Міллер.  
Президент Національної федерації самбо України Вадим Рогач зазначив: «Ще ніколи Чемпіонат України з самбо не проходив у Дніпрі. Почесно провести було його тут, оскільки місто має спортивну славу, а сьогодні — ще й військову. У Дніпрі є потужна команда, у якій гарно співпрацюють органи влади, громадські організації, зокрема й спортивні. У захваті від організації проведення цього великого спортивного свята». 
Євген Кучер з Кривого року. Юнак навчається на другому курсі Українського державного університету науки і технологій. «Самбо займаюся вже 17 років. Цей вид спорту гарно розвиває різні фізичні якості, силу духу. У двох зустрічах переміг достроково. Нині чекаю на фінальну сутичку. Хочу сказати, що рівень підготовки змагань високий. І спортсмени теж сильні». 
Іще один учасник змагань — дніпрянин Єгор Гальченко. Юнак навчається у «Дніпровській політехніці». «На Чемпіонаті посів третє місце у категорії — 79 кг. Перша зустріч у мене була 20 секунд. Другу програв своєму товаришу. Третя сутичка — чиста перемога. У підсумку — третє місце. У цілому на змаганнях панувала гарна атмосфера. Почесно було брати участь у всеукраїнських змаганнях».