Популяризувати українські традиції: у Дніпрі стартував великий фестиваль «Дніпро. Різдво. Разом»

photo_2023-12-06_18-09-16

«Цей проєкт присвячений вивченню української національної культури та фольклору. Це – наша ідентичність. Нам є що показати, адже наша українська культура має тисячолітню історію. Відкриття також поєднали з Днем Збройних Сил України та Днем святого Миколая», – розповідає заступник директора департаменту – начальник управління культури департаменту гуманітарної політики ДМР Євген Хорошилов. 

На великій сцені звучать теплі українські мелодії, супроводжуючись енергійними танцями. Під час пауз між виступами бажаючі можуть взяти участь у цікавих майстер-класах.«Можна було зробити поробки чи прикрасити пряники. Ці смаколики передадуть волонтери нашим захисникам», – каже заступниця начальника управління освіти департаменту гуманітарної політики ДМР Олена Яковенко. 

У сьогоднішньому заході взяли участь 150 дітей. Виступ, що відкрив концерт, належав ансамблю народного танцю "Щасливе дитинство". Один із його учасників, 14-річний Назар Гладкий, поділився своїми враженнями: "Емоції зашкалювали. Я робив багато трюків і повинен був зосередитися на них. Я вже на сцені забув, що на мене дивляться сотні глядачів, і просто показував те, чого навчився. Люблю танцювати народні танці за фізичну активність і розумію, що це традиції мого народу". Зі співавтором вокального колективу, Анастасією, вони виконали пісню на музику українського композитора Скорика. Анастасія поділилася: "Ми готувалися довго, з підтримкою викладачів та батьків. Мені важливо розвивати українську культуру, особливо коли зараз вона в тренді".

Далі фестиваль-конкурс "Дніпро. Різдво. Разом" продовжиться за наступними етапами:

Конкурс "Зимовий ТІК-ТОК ФЕСТ" (онлайн) – 07-11 грудня;
Конкурс "Авторська колядка ПЕРЕМОГИ" (онлайн) – 07-14 грудня;
Конкурс "РІЗДВЯНЕ ДІЙСТВО" (офлайн) – 19-21 грудня; нагородження переможців відбудеться 24 грудня, напередодні Різдва.

photo_2023-12-06_18-09-14

photo_2023-12-06_18-09-12

photo_2023-12-06_18-09-07