Популяризувати українську культуру у світі слід почати з…України – миколаївський пропозиціонер Олександр Рябенко

ryabenko-1024x738

Так прокоментував тему дискусії ПРОпозиціонери Клубу «Українці у світовій масовій культурі» депутат фракції «Пропозиція» в Миколаївській районній раді, начальник управління молодіжної політики Миколаївської міськради Олександр Рябенко, повідомляє "Горсовет" з посиланням на сайт "Пропозиції".

Український творчий продукт необхідно популяризувати насамперед всередині країни, особливо серед молоді. Без цього важливого кроку домогтись правильного позиціонування нашої культури у світі вкрай складно, вважає пропозиціонер.

Ми часто звертаємо увагу на наших митців лише після того, як вони отримують визнання закордоном. А має бути зовсім навпаки. Держава мусить створити усі умови для того, щоб наші музиканти, дизайнери та художники могли вільно реалізовувати себе в Україні, заробляти своєю творчістю», – сказав Олександр Рябенко.

Саме культура є важливою складовою у представленні країни на міжнародній арені. Тому держава не повинна відпускати цей процес «на самотік», наполягає він:

Нам є що показати світу. Але доки наші музиканти, скульптори, художники та дизайнери будуть пробивати собі дорогу самотужки, доти Україна буде представлена на творчій карті світу хаотично, частково і навіть інколи стереотипно».