Постраждало 16 багатоповерхівок, 31 приватний будинок, а ще школа та лікарня — наслідки ракетної атаки по Дніпру 4 червня

photo_2024-06-04 10.41.34

Рашисти вчергове атакували Дніпро. Уранці вони випустили по місту ракети. Унаслідок падіння уламків пошкоджені приватні будинки, доми ОСББ, ЖБК та комунальної власності.

Від жахливого ранку досі оговтується пані Олена. 

«Мене врятували штори від прямих попадань уламків. Я спала якраз напроти вікна, яке на мене впало. Потім почула, як впала стеля. В одну з кімнат взагалі неможливо зайти, там все заблоковано шафою», — поділилась жінка. 

Від вибитих вікон до зруйнованих стель, парканів та дахів. Усього у місті постраждав 31 приватний будинок. Пошкоджень зазнали і 10 домів ЖКГ та 6 ОСББ. У них станом на 10:00 нарахували близько 550 вибитих вікон. Зараз комунальники забивають їх плівкою та оsb, а також знімають заміри, аби замовити нові вікна. Крім цього, постарждала одна із лікарень та поліклініка. Там орієнтовно вибито 70 вікон. 

«Пошкоджень зазнала і школа. На місцях працюють комунальні служби, які допомагають ліквідовувати наслідки атаки. Нагадаю, що мешканці міста можуть отримати матеріальну поміч від мерії Дніпра. Для цього їм слід звернутись до адміністрації Центрального району Дніпровської міської ради на просп. Лесі Українки, 65. Також цілодобово працює наша гаряча лінія. Люди можуть дізнатись усю детальну інформацію за телефоном: 095-426-45-47. Якщо пошкоджено будинок, то виїде комісія, яка виконає обстеження, складе акт і на підставі нього мешканці зможуть отримати матеріальну допомогу, сума якої залежатиме від характеру пошкоджень. Крім цього, вони паралельно можуть подати на матеріальну допомогу від держави «єВідновлення», — розповів заступник голови Центральної адміністрації, голова комісії з фіксації руйнувань будівель і споруд на території Центрального та Чечілівського районів міста Олег Черняк.