Пожежна машина з драбиною у 60 метрів та якісне оснащення для водолазів. Дніпро придбав для рятувальників потужну техніку

o_1hh51mt6t1suq1di31v2g1mv7o7ba

Мер Дніпра, Борис Філатов, постійно підтримує рятувальників ДСНС, надаючи їм системну підтримку. Місто неодноразово виділяло мільйонні субвенції для підтримки надзвичайників, забезпечуючи їх необхідним обладнанням та допомагаючи з ремонтом техніки, як це було і під час повномасштабного вторгнення Російської Федерації.

Останнім досягненням стало придбання містом однієї з найвищих у країні пожежних автодрабин завдовжки 60 метрів. Ця драбина дозволить вогнеборцям досягти 21 поверху будинків. Механізм був спеціально замовлений для Дніпра і виготовлений у Німеччині. Крім того, були придбані висотні пожежні рукави та обладнання для розбору завалів.

«Щиро вдячні за таку важливу та актуальну технічну підтримку наших підрозділів. Адже надзвичайники продовжують нести службу та допомагати людям 24/7. Завдяки новій техніці зможемо ще ефективніше і швидше проводити аварійно-рятувальні роботи та ліквідовувати пожежі. А найголовніше — це допоможе врятувати не одне людське життя», — сказав начальник Головного управління ДСНС у Дніпропетровській області Юрій Корецький.

Водночас рятувальникам надали водолазне спорядження. Це, зокрема, дюжина укомплектованих гідрокостюмів (також і сухих), підводний дрон, двигуни для човнів та інше приладдя.

Як пізніше прокоментував мер Дніпра Борис Філатов, місто і надалі продовжить надавати надзвичайникам всебічну підтримку: «Від роботи наших героїв-рятувальників завжди залежить життя інших людей. Надто зараз — під час повномасштабної війни. У вересні було анонсовано придбання цієї техніки та амуніції. Нині вони вже в них. І, крім того, що купує безпосередньо місто, ми також продовжимо залучати допомогу наших міжнародних партнерів, аби забезпечити нашу ДСНС усім, що потрібно», — сказав Філатов.