Право голосу на місцевих і національних виборах можна диференціювати – член політради партії «Пропозиція» Іван Фурсенко

fursenko3

Перший заступник голови Всеукраїнської асоціації громад, один з провідних партійців “Пропозиції” Іван Фурсенко під час онлайн-засідання ПРОпозиціонери Клубу висловив пропозицію щодо обмеження права голосу на місцевих виборах в Україні, повідомляє "Горсовет" з посиланням на сайт партії "Пропозиція".

Переважна більшість країн, в першу чергу, Європейського союзу, мають різні підходи до місцевих та загальнонаціональних виборів, зазначив пропозиціонер. Приміром, в Нідерландах за місцеву владу можуть голосувати виключно платники податків, в тому числі, іноземці, які проживають на відповідній території. А на національних виборах – всі громадяни країни:

Загальнонаціональні вибори – це більше про загальний вектор розвитку країни, пенсійне забезпечення, соціальні стандарти, ідеологічний вибір і так далі. В той час, коли самоврядування – забезпечення якості життя людини на певній території. Відповідно, саме платники податків, які сплачують кошти до місцевих бюджетів, на мій погляд, в першу чергу мають брати участь у формуванні місцевої влади, щоб спільними зусиллями створювати та розвивати населені пункти та території", – прокоментував Іван Фурсенко.

Іван Фурсенко також підкреслив, що бізнес в синергії з місцевою владою дає точки розвитку. І нагадав, що партія "Пропозиція" щодо багатьох питань виступає за активне використання на регіональному рівні державно-приватного партнерства. Йдеться, зокрема, про впровадження співфінансування державою і муніципалітетом із правом залучення приватних інвестицій закладів професійно-технічної та муніципальної освіти для дорослих і перепідготовки кадрів, а також вторинної медичної допомоги.