Президент Зеленський звернувся до НАТО з потужною промовою (Відео)

630_360_1645952621-492

Вночі з 4 на 5 березня президент Володимир Зеленський традиційно звернувся до українців. Цього разу велика частина його промови була також спрямована на закордонних партнерів. Обурений та здивований тим, що НАТО й досі не закрило небо над Україною, президент наголосив, що альянс не зможе відкупитися літрами палива за літри крові українців:

 Ми вважаємо, що країни НАТО самі створили наратив, що начебто закриття неба над Україною спровокує пряму агресію Росії проти НАТО. Це самогіпноз тих, хто слабкий, невпевнений, внутрішньо, хоча може володіти зброєю в рази сильнішою, ніж у нас.

Місцями промова Зеленського була ще жорсткішою:

Усі люди, які загинуть з цього дня – загинуть також і через вас! Через вашу слабкість, через вашу роз’єднаність. (...) Сьогодні керівництво НАТО дало "зелене світло" для подальшого бомбардування українських міст та сіл, відмовившись зробити "безпольотну зону.

Також у своїй промові Володимир Зеленський згадав про мешканців Херсону та інших тимчасово окупованих міст, які відмовляються співпрацювати з росіянами:

Я розумію наскільки складне рішення, коли в окупації виходять проти озброєних ворогів, я відчуваю наскільки це ризиковано, але я бачу як наші люди відмовляються грати за правилами окупантів, як наші люди залишаються українцями, як наші люди залишаються з нашою державою навіть тимчасово опинившись у темряві.

Президент також присвоїв звання генерала-головнокомандувача Валерію Залужному, головнокомандувачу ЗСУ.