Приліжкова тумба: рекомендації для правильного вибору

MyCollages - 2022-11-30T164855.209

Приліжкова тумба - звичний елемент інтер’єру спальні. Вона використовується для зберігання дрібних речей: книг, журналів, гаджетів. Водночас простір поблизу ліжка виглядає акуратно, довершено. Такі меблі відмінно доповнюють дизайн кімнати.

Спосіб використання

Насамперед варто визначитися, для чого власне вам потрібна приліжкова тумба. Варіанти:

  • місце, куди складають гаджети, книжки, зарядки до смартфона, інші речі, які можуть знадобитися;
  • підставка під лампу;
  • декоративний елемент, що доповнює дизайн.

У першому випадку потрібно звертати увагу на тип та кількість ящиків, відкритих поличок. Якщо тумба буде лишень підставкою, то її функціональні елементи не надто важливі. Що стосується використання як декоративного предмета, то особливу увагу потрібно звертати на дизайн.

Підбір габаритів

Приліжкова тумба – один із найкомпактніших видів корпусних меблів. Вона зазвичай не вища, ніж ліжко. Оптимальне рішення – розміщення в один рівень зі спальним місцем. Таке розташування гарантує, що користування ящиками та верхньою частиною меблів буде максимально зручним.

Підбирати ширину варто з огляду на габарити ліжка. Якщо це стандартні одно- та двоспальні моделі, підійде тумба до 50 см. Якщо розміри спального місця більше ніж 2 м в ширину, то для гармонійного вигляду варто обирати ширшу конструкцію приліжкової тумби.

Зручна глибина – до 50 см, але тут більшою мірою варто орієнтуватись на те, що саме зберігатимете в шафці. 

На яких матеріалах зупинити свій вибір

Корпусні меблі виготовляють із ламінованої ДСП, МДФ, рідше – з металу та інших матеріалів. Кожен має свої особливості та нюанси вибору. Отже, ДСП – бюджетне рішення, залежно від якості ламінації може мати дуже привабливий вигляд. Завдяки додатковому захисному шару підвищується період експлуатації. Оскільки такі меблі будуть використовуватись у спальні, варто звернути увагу на клас екологічності матеріалу (оптимальний варіант – Е0, можна розглянути Е1).

MyCollages - 2022-11-30T164915.302

МДФ – це дещо дорожчий матеріал, також отриманий із відходів деревини, однак виготовляють його за іншою технологією, що забезпечує екологічність, міцність та значно більший строк використання. Можна знайти в продажі комбіновані приліжкові тумби, у яких фасад зроблений із МДФ, решта частин – з ЛДСП.

Рекомендації щодо вибору приліжкової тумби

Далі ще декілька рекомендацій, котрі допоможуть обрати максимально зручну приліжкову тумбу, яка без проблем впишеться в інтер’єр вашої спальні. Насамперед варто візуально оцінити приміщення, враховуючи площу, розміри ліжка – це значно спростить підбір необхідних габаритів.

Зупиняйте свій вибір лише на якісних матеріалах, які не шкодитимуть здоров’ю. Це надзвичайно важливо, адже тумба буде розміщуватись у спальні. Звертайте увагу на ціну – не варто думати, що найдешевша модель виявиться дуже якісною. Все: від матеріалів корпусу до фурнітури – коштує грошей. Чим дешевший виріб, тим гірші комплектуючі використані. Тумбу, як і всі меблі, купують не на один рік, тому краще відразу заплатити дещо більше, ніж потім через декілька років шукати нову.