Притула відправив Ілону Маску книгу з історії України

photo_2022-10-12_15-25-13

Волонтер Сергій Притула відправив американському підприємцю Ілону Маску підручник з історії України авторства Романа Піняжка.

Про це він повідомив у твіттері, передає Gorsovet.

Сподіваюся, це допоможе вам зрозуміти, чому капітуляція перед російською імперією зла не є варіантом для українців!", - додав Сергій Притула.

Решту зібраних $63 100 витратять на радіостанції Motorola R7 для Збройних Сил.

photo_2022-10-12_15-25-09

Відомо, що 2 жовтня Притула оголосив збір грошей на підручник з історії для Ілона Маска. За добу вдалось зібрати 2,3 мільйона гривень.

Увечері 3 жовтня у верифікованому акаунті Маска з'явилася серія провокаційних твітів. Зокрема, Ілон Маск припустив, як можна досягнути миру в Україні, й запропонував підтримати або ні його пропозицію. Серед пунктів, які опубліковано в опитуванні Маска, – "провести ще раз референдум на тимчасово окупованих РФ українських територіях" і "віддати Росії Крим".

У коментарях Маску натомість запропонували демілітаризувати Росію і порадили вчити історію. На таке опитування відреагував і президент України Володимир Зеленський. У своєму акаунті він також запустив опитування. У ньому Зеленський запитав користувачів, який Ілон Маск їм подобається більше - той, що підтримує Україну, чи той, що підтримує Росію.

Пізніше Маск після серії провокаційних твітів щодо умов для встановлення миру між Україною та РФ заявив, що він все ще на стороні нашої держави.
6 жовтня Ілон Маск зазначив, що деякі східні регіони країни мають російську більшість, і додав мапу електоральних вподобань за 2012 рік.

Раніше ми повідомляли, Віддана Джесі: на Запоріжжі собака врятував родину, яка опинилася під завалами будинку після удару ракети.

Зеленодольська громада усіяна небезпечними мінами-пелюстками