Привозять ліки, готують їжу та прибирають оселю: як у Дніпрі соціальні робітники щоденно допомагають людям похилого віку

o_1h6r13c9e1h8rskm1fdpf0r1tft17

Тетяна Волівач. Ця жінка звернулася по допомогу після смерті двох синів та чоловіка. 

«Я самостійно не можу навіть вийти на вулицю. Тож дуже ціную таку увагу з боку працівників терцентру. Вони приходять, допомагають і фізично і морально. Прибирають, приносять продукти, ліки, виносять сміття. За все дуже вдячна», - каже пані Тетяна. 

Тільки працівники відділу міського територіального центру в Новокодацькому районі обслуговують 250 підопічних Таромського. 

У межах Новокодацького району, в офісі місцевого Територіального центру, працює колектив, який налічує 16 співробітників. Однією з цих працівниць є пані Лідія, яка приєдналася до команди центру 4 роки тому. Раніше вона здійснювала свою діяльність як кухарка у шкільній їдальні. 

За її словами, люди поважного віку теж в якомусь сенсі діти: «Цікава робота, всі підопічні дуже різні. Хтось емоційний, хтось більш тихіший. До кожного намагаюсь знайти підхід. Допомогти, вислухати, таким людям дуже не вистачає спілкування», - поділилась пані Лідія.  

Підопічних територіального центру, які цього потребують, забезпечують гарячими обідами. Тим, хто не може за ними прийти самостійно, їх привозять додому на велосипеді, розповіла Тетяна Прядко, завідувачка відділення соціальної допомоги вдома відділу Дніпровського міського територіального центру у Новокодацькому районі: «Оскільки площа обслуговування досить велика, кожен соціальний робітник у Таромському забезпечений велосипедом для пересування між адресами проживання підопічних. Це  дозволяє швидше та еффективніше надавати послуги нашим підопічним», - зазначила Тетяна Прядко.

У місті Дніпро Територіальний центр забезпечує соціальне обслуговування більш ніж 11,5 тисяч мешканців міста та відокремлених прифронтових областей. З цієї кількості, близько 6 тисяч осіб отримують допомогу власними силами, надану вдома. Для того щоб звернутися з проханням про надання соціальної допомоги, необхідно подати відповідну заяву до управління соціального захисту з місця свого проживання. Місто Дніпро віддано турботі про всіх, хто потребує допомоги, незалежно від того, чи знаходяться вони у центрі міста, чи на його околицях.