Про роботу мобільного звʼязку, інтернету та цифрового телебачення в Україні

mob

Оперативна інформація Держспецзвʼязку про роботу мобільного звʼязку, інтернету та цифрового телебачення в Україні станом на 19:00 30 квітня 2022 року, передає Горсовет.

Вже понад два місяці фахівці Національного центру оперативно-технічного управління мережами телекомунікацій (НЦУ) при Держспецзв’язку ціною неймовірних зусиль разом з українськими провайдерами та операторами забезпечують українців зв’язком та інтернетом. Завдяки цьому, незважаючи на спроби ворога залишити українців без зв’язку, переважна більшість українців мають доступ до дзвінків та інтернету. А на звільнених від окупантів територіях інфраструктура відновлюється максимальними темпами. 

Сьогодні ремонтні бригади Укртелекому в найкоротші терміни ліквідували наслідки подвійного пошкодження волоконно-оптичного кабелю та відновили послуги в Донецькій області. Також представниками компанії відновлено надання інтернет-послуг для абонентів із нинішньої передової протистояння агресору: міст Лозова, Барвінкове та смт Близнюки Харківської області. Також відновлено надання послуг для абонентів міста Оріхів Запорізької області.

Концерн радіомовлення радіозвʼязку та телебачення (КРРТ), який належить до сфери управління Держспецзвʼязку, продовжує трансляцію українських каналів на більшості території держави та займається відновленням ретрансляторів, які цілеспрямовано знищували ворожі війська. Допомагають фахівцям КРРТ їхні партнери з інших країн. Польський ТВ та радіооператор Emitel абсолютно безкоштовно поставить до України телевізійне та радіомовне обладнання.

Також на 21 годину стало відомо, що у Херсонській області зник мобільний зв'язок та інтернет усіх операторів.

Мобільний оператор Vodafone у Херсоні повідомив, що це не аварія.

Раніше ми писали, Режим тиші: 20 жінок і ліией з "Азовсталі" поїдуть до Запоріжжя (відео).