Процес децентралізації слід було починати зі змін до Конституції України – Жовтоводський міський голова Дмитро Ханіс

ханис

Безумовно, переваг децентралізації влади в Україні багато: розширення повноважень органам місцевого самоврядування, об’єднання громад, пожвавлення фінансово-економічної діяльності громад, залученність жителів до соціального життя. Але багаточисельні позитивні моменти супроводжуються проблемними питаннями, які все ще потребують свого вирішення, зазначив міський голова Жовтих Вод, висуванець партії "Пропозиція", повідомляє "Горсовет" з посиланням на сайт партії.

На думку Дмитра Ханіса, процес децентралізації необхідно було починати, насамперед, зі змін до Конституції України. Адже це основа для адміністративного устрою країни. Сам процес децентралізації було розпочато з кінця. Реформування почали в 2014 році, але конституційного закріплення досі немає. 

В сучасних реаліях політична кон’юктура часто зазнає різких змін. І можуть знайтися ті, хто скористаються ситуацією і знайдуть правові інструменти для скасування реформ, які були здійснені. На мою думку, потрібно нарешті ухвалити зміни до Конституції України, тим самим убезпечити процес децентралізації від жодних політичних маніпуляцій», – підкреслив пропозиціонер.