Продав гуманітарну допомогу на майже пів мільйона гривень: на Львівщині затримано псевдоволонтера

photo_2022-06-06_16-51-33

Мешканець Львівщини під час дії воєнного стану продавав через Інтернет-сайт, соцмережі та маркетплейс бронежилети. Наразі за процесуального керівництва Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Західного регіону йому повідомлено про підозру за фактом незаконного використання з метою отримання прибутку гуманітарної допомоги.

Про це повідомляє Горсовет з посиланням на Офіс Генерального прокурора України.

Встановлено, що із невідомими слідству особами у заздалегідь пошиті плитоноски вони вставляли експортовані із Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії сталеві пластини, які були передані як гуманітарна допомога для бійців Збройних Сил України. Всього підозрюваний реалізував 2400 таких бронежилетів на 450 тис грн.

Наразі вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу. Встановлюється причетність до скоєння злочину інших осіб, зокрема серед командування та службових осіб однієї з військових частин Львівщини.

Досудове розслідування здійснюється слідчими Головного управління Нацполіції у Львівській області за оперативного супроводу Управління СБУ у Львівській області.

Раніше ми писали, В Днепре и области жена ищет мужа, который таинственно пропал 5 дней назад.