Промотувати Україну за кордоном мають дипломати і діаспора – пропозиціонер з Дніпра Антон Андрієнко

анд

Говорити про недофінансування культури в Україні і її популяризації за кордоном можна вічно. Але слід шукати вихід із ситуації, вважає депутат Дніпровської міськради Антон Андрієнко. Про це він заявив під час онлайн-засідання ПРОпозиціонери Клубу в голосовому чаті Телеграм-каналу.

В умовах, що склалися, найконструктивнішою пропозицією є активізація напрямку популяризації української культури вітчизняними дипломатами та налагодження дієвішої співпраці з діаспорою. За приклад можна взяти сусідню Польщу, де як державна, так і місцева політика в цій галузі побудовані, зокрема, на цих принципах.

«Моя пропозиція полягає в побудові промоції України за рахунок нашої дипломатії із залученням різних міжнародних фондів. Таким чином ми могли б активніше проводити культурні заходи в інших країнах, як то музичні фестивалі, художні виставки чи зйомки фільмів. До слова, я нещодавно випадково натрапив на серіал, знятий в Бразилії коштами української діаспори. Це був дуже цікавий серіал, але українці в ньому так і залишилися на рівні шароварщини. А хотілося б бачити Україну в світі більш сучасною і потужною в культурному плані державою. І наші дипломати якраз і могли б спрямувати відповідні культурні продукти у правильне русло», – зазначив пропозиціонер.

Маєте пропозиції?

Зустрічаємось кожного вівторка о 19.00 в голосовому чаті нашого Телеграм-каналу: https://t.me/propositioner

Та щочетверга о 19.00 в соцмережі Clubhouse: https://www.joinclubhouse.com/club/club-proпозиціонери