Протитанкові їжаки, евакуація та міські перевезення. Як транспортники Дніпра працювали у 2022 році

1200 транспорт троллейбус 20

Російська агресія вплинула на транспортну систему Дніпра, але не зупинила її. Співробітники виконували не властиві для них задачі - евакуювали людей, зупиняли та запускали наново електротранспорт. Журналісти розбиралися, як транспортники борються із блекаутом нині, та наскільки важко було забезпечити місто громадським транспортом протягом цього року, повідомляє Gorsovet.

Наше КП «Електротранспорт» розпочало варити їжаки протитанкові, транспортна інфраструктура облаштовувати блокпости навколо Дніпра та по периметру області. Саме департамент транспорту налагодив роботу по евакуації населення з місць проведення активних бойових дій, - каже Іван Васючков, головний спеціаліст департаменту транспорту та транспортної інфраструктури Дніпровської міськради

Водії міського транспорту вивезли понад 40000 людей з територій, де ведуться бойові дії. Рух міського транспорту не зупинили - від початку літа він, навіть, повернувся до стандартної схеми роботи.  

Дніпровські транспортники перевозять більше 250 000 пасажирів на день. Протягом року відремонтували більше ніж 70 трамваїв та 30 тролейбусів. А станції метрополітену, як укриття, прихистили понад 50 тисяч дніпрян та гостей міста.

Найбільший виклик за останні часи  - це блекаут. Коли електроенергія відсутня і на тих же автопідприємствах, на комунальному транспорті, на станціях метрополітену, що не дозволяє працювати деякому обладнанню, критично важливому. Зараз ми виходи вже знайшли, - додає Васючков. 

Зараз для автотранспортних підприємств закупили генератори, задля обслуговування техніки, яка щодня возить дніпрян. Департамент транспорту та транспортної інфраструктури постійно розвивається та долає всі виклики. І продовжить це робити у переможному 2023-му.

За матеріалами Dnipro TV

Нагадаємо, бійці бригади з Дніпропетровщини привітали українців з Новим роком.