Психологічна допомога переселенцям та порятунок жертв домашнього насильства: куди у Дніпрі звернутись по допомогу

photo_2022-07-27_14-00-13

У Дніпрі лише за липень на телефони мобільних бригад міського центру соціальних служб звернулось 300 осіб, які постраждали від домашнього насильства. Тим, кому це було необхідно, допомогли влаштуватись у кризовій кімнаті, повідомляє Gorsovet

У Дніпрі працює повний спектр соціальних послуг особам, що постраждали від домашнього насильства. Це первинне консультування, денний центр соціально-психологічної допомоги, кризова кімната, притулок, мобільна бригада. З початку року на телефон останньої звернулось понад 950 осіб», – зазначила директорка Дніпровського міського центру соціальних служб Анастасія Тищенко. 

photo_2022-07-27_17-30-58

Крім цього, наразі спеціалісти активно надають психологічну допомогу і переселенцям, які постраждали від війни. 

Як правило, це сім’ї, в яких виховується двоє та більше дітей. Основні запити: потреба у прийнятті того, що сталось, особливо це стосується тих, хто втратив домівку через війну, синдром втрати близької людини та покращення внутрішньо-сімейних стосунків. Також працюю з дітьми, які постраждали фізично. Але попри той жах абсолютно всі діти, з якими я працювала, мріють повернутись додому», – зазначила провідна фахівчиня із соціальної роботи спеціалізованої служби первинного соціально-психологічного консультування осіб, постраждалих від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі, Дніпровського міського центру соціальних служб Катерина Ікол. 

photo_2022-07-27_17-30-26

Пані Юлія зверталась до центру по психологічну підтримку, вона розповідає:

photo_2022-07-27_17-30-14

Війна дуже вплинула на мій емоційний стан, я постійно плакала, не могла контролювати емоцій. Особливо стало важко після кадрів Маріуполя, Ірпеня, Бучі, адже мої батьки наразі теж в окупації. Тож я випадково дізналась, що в Дніпрі надають безкоштовну психологічну підтримку і звернулась туди. Завдяки розмовам з психологом мені стало набагато легше».  

По будь-яку психологічну допомогу можна звернутись за номером: 056 767 18 41. Телефон денного центру соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі: 066 448 61 54.

photo_2022-07-27_17-30-01

Раніше ми писали, Ремонт ліфтів у будинках ОСББ: у Дніпрі продовжують втілювати проєкти співфінансування.

#ART_наступ: унікальні книги за символічну ціну.