Ракетна атака, обстріли з "Ураганів", загиблі та поранені. Підсумки тривожної неділі на Дніпропетровщині

дом3

Ввечері у неділю, 11 вересня, 200-й день війни в Україні, ворог намагався нанести масований ракетний удар по Дніпропетровщині з акваторії Чорного моря, повідомляє Gorsovet.

За інформацією ПвК "Схід" , застосовано 11 ракет, збито - 7 над Дніпропетровщиною та 2 - над Полтавщиною. Внаслідок удару частково зникло світло у Синельниківському, Павлоградському, Новомосковському районах. Нині всі екстренні служби, місцеве самоврядування, військова адміністрація працюють у посиленому режимі над відновленням електропостачання. У частині громад, наприклад у Першотравенську, світло вже є, - розповів голова Дніпропетровської облраді Микола Лукашук.

Також він додав, що після сьогоднішнього нічного "прильоту" в центр Дніпра пошкоджено 15 об’єктів, 33 житлових будинки, 4 адмінустанови, 11 автівок, торгівельний та бізнес-центри, котельню. Аби розібрати завали тільки від однієї зруйнованої двоповерхівки, рятувальникам й комунальникам довелось перетягати 280 тонн брухту.

Під час обстрілів в Дніпрі постраждало троє: 37-річна жінка та 27-річний чоловік, найтяжче - 72-річний чоловік. Він ушпиталений у тяжкому стані.

Вдень мешканці області чули два вибухи. Опівдні ПвК "Схід" збило ворожу ракету "Калібр" над Дніпропетровщиною. Цей вибух громадяни чули першим. Вже збита ракета змінила курс й впала на околицях Раївської громади. Це - другий вибух, який чули люди. На місці падіння утворилась вирва, завглибшки в 5 метрів. Ідентифікувати безпечні уламки буде поліція, - розповів Лукашук.

Вечорі з "Ураганів" ворог обстріляв Синельниківський район. Попередньо, двоє людей загинуло, одну 19-річну дівчину поранено. Інформація щодо наслідків уточнюється.

Пізніше - ще один "приліт" у Зайцівську громаду. Інформація щодо обсягу руйнувань з‘ясовується. В інших районах Дніпропетровщини - без надзвичайних подій. Радіаційний фон в області - в нормі, додав Лукашук.

Також він пояснив, чому ворог лютує та б'є по Україні ракетами.

Щодо обстрілів Дніпра та Дніпропетровської області. Це помста окупантів за дії наших героїчних ЗСУ та справжній акт терору проти цивільного населення. Такий, як рівно 21 рік тому скоїли екстремісти "Аль-Каїди" в США. З метою тиску на Президента та ЗСУ, росіяни продовжують тероризувати мирне населення. Сьогодні Лавров почав змінювати риторику, розуміючи програш, й на весь світ наголосив, що рф готова до перемовин з Україною, - розповів Лукащук й додав, що з терористами перемовин не ведуть.

Нагадаємо, мер Дніпра Філатов нагадав, куди звертатися постраждалим від ракетної атаки