Ранок 17 дня війни: оперативна інформація від Генштабу

оператив

Почався 17-й ранок війни, яку спричинило вторгнення російських військ на суверенні території України та ракетні обстріли наших мирних міст. За інформацією Генштабу ЗСУ, на 06:00 12 березня ситуація наступна:

🔻Сили оборони України дають гідну відсіч та стримують наступальну операцію збройних сил РФ на всіх напрямках.
 
🔻Противник, в Поліському, Сіверському, Південнобузькому операційних районах, має великі втрати у живій силі та техніці, зупинений та намагається закріпитись на раніше захоплених рубежах. 

🔻На Донецькому напрямку під час спроб просунутися вперед окупанти отримали гідну відсіч від Українських Захисників та були зупинені на окремих напрямах, на решті - ворог суттєво зменшив темпи просування. 

🔻Від початку бойових дій тридцять одна батальйонно-тактична група противника, що діяла на території України, втратила боєздатність.

🔻За результатами бойових дій більшість підрозділів збройних сил російської федерації, що мали безпосередній вогневий контакт з підрозділами Збройних Сил України деморалізовано, морально-психологічний стан особового складу продовжує знижуватися, фіксуються випадки здачі в полон окремими групами. Протягом останніх трьох діб спостерігається рух малих груп дезертирів противника у напрямку державного кордону.

🔻Ворог відчуває велику проблему з комплектування резерву.