«Разом ми – Шелтер»: у Дніпрі продовжують працювати потужні благодійні проекти

photo_2023-11-07_16-35-52 (2)

Останні дослідження відзначають зниження волонтерської діяльності  у різних регіонах України. Дніпро – виняткове явище. Близкість до лінії фронту, гучні прильоти, сотні тисяч переселенців, що проходять крізь міста не дають розслаблятися. 

Один з найпотужніших хабів Дніпропетровської області Центр допомоги переселенцям та Армії почав працювати з першого дня повномасштабного вторгнення. Тут надано допомогу більше ніж 200 тисячам родин, що втратили житло, або були змушені покинути власні оселі через бойові дії. Під опікою Центру декілька військових підрозділів, що боронять нашу землю. 

photo_2023-11-07_16-35-52

Як вдається втримати роботу Фонду майже два роки важких випробувань?

Директор Фонду Центру допомоги переселенцям та армії Павло Медвідь відзначає:

Зусилля простих дніпрян та взаємодія з міжнародними фондами та організаціями  - системна робота є запорукою успіху благодійної діяльності протягом багатьох місяців. Так, це не легко, але ми шукаємо можливості. І знаходимо! Це командна та системна (підкреслюю - системна) робота.

Волонтери отримали грант «Підтримка домогосподарств ВПО непродовольчими товарами в умовах воєнного стану на території України», щоб підтримати 400 родин-переселенців з Нікопольського району, Херсонщини, Донеччини та Запорізької області, що через повномасштабне вторгнення вимушено переїхали до Дніпра.

photo_2023-11-07_16-35-51

Проєкт реалізується в межах Програми «Разом ми – Шелтер», що виконується Фондом «Східна Європа» за підтримки Гуманітарного фонду для України Управління ООН з координації гуманітарних справ / OCHA Ukraine. 

Волонтери передали ВПО 400 важливих непродовольчих наборів для зимового періоду – ковдри, постільна білизна, простирадла, ліхтарі, павербанки та каністри для питної води. Саме ці речі – найнеобхідніші у часи можливих «блекаутів» та ворожих атак на енергосистему України.

Всі 400 наборів вже передали людям, які попередньо оформили заявку до Центру Допомоги. Переселенці щиро вдячні за таку підтримку й всі до одного кажуть, що ще не отримували подібні речі в інших волонтерських центрах.

photo_2023-11-07_16-35-50 (2)

Команда волонтерів БФ «Центр Допомоги переселенцям та Армії» дякує всім міжнародним партнерам та небайдужим громадянам за підтримку волонтерської діяльності. Тільки разом ми зможемо досягти перемоги. Слава Україні!