Реальні історії мешканців Дніпра, які застрягали у ліфті: відео

zastrialy_v_lyfte_realnye_ystoryy_ot_zhytelei_dnepra_ukr

Наразі в Україні звичайна поїздка ліфтом може перетворитися на екстремальну подорож. Однак дніпряни настільки пристосувались до аварійних виключень електрики, що дехто залишає в пасажирських підйомниках запаси води та їжі. Чи був досвід у містян застрягати у ліфтах та чи знали як діяти, дізнавалися журналісти “Нашого міста”.

Дніпряни розповідають, що ця проблема не нова. Ліфти з різних причин зупинялися і десятків років тому. Так, наприклад, Тетяна говорить, що живе у будинку, де немає підйомника, проте неодноразово застрягала у ньому під час навчання в університеті. Бувало таке, що й по пів пари там проводила.

«Це просто треба пережити і не панікувати», – радить жінка.
Пан Микола зараз ліфтом не користується, але практику застрягання теж має. Причиною такої ситуації було перенавантаження.

«Трішки почекали, і нас врятували. Стукали, кричали», – каже він.
Зараз розповсюджена ситуація, коли дніпряни застрягають у ліфті під час відключень світла у робочий час. Таке неодноразово траплялося з Костянтином. Тому він вже виробив для себе певний алгоритм дій.

«Виписав собі номер телефону і набираю охоронця. Він мене рятує», – каже чоловік.
Всі, як один, опитувані говорять, що зараз краще менше користуватися підйомниками. Краще піднятися самостійно. Хоч і довше, але безпечніше.