Ректор одного з Дніпровських вузів спростовує звинувачення у крадіжці мільйона

1458039422

В одному з судів Дніпра вперше розглядається справа про зникнення круглої суми, яка була призначена для ремонту університету. Про це повідомляє Gorsovet, посилаючись на Дніпро TV.

Дмитра Бочарова, ректора Університету митної справи та фінансів, вже два роки звинувачують у крадіжці мільйона гривен. Свою невинність чоловік доказує тепер вже в залі суду.

Особиста помста за батька. Це нові факти, які пред’являє у суді ректор Університету митної справи та фінансів Дмитро Бочаров. Вже два роки чоловік доводить свою невинність – кошти, які були виділені на ремонт навчального закладу – не брав. І здаватися він не збирається.

Для мене, звісно, це дуже прикра подія і відчутний репутаційний удар. Тому я рішучо налаштований, щоб довести свою невинуватість, щоб довести відсутність самої події злочину, непричетність до того, в чому мене звинувачують. І я вважаю, що у нас є всі підстави, щоб бути впевненими, що нам це вдасться, - каже Дмитро Бочаров, ректор Університету митної справи та фінансів

Один мільйон гривень — у розтраті саме такої суми звинувачують Дмитра Бочарова. Як говорять його адвокати, у прокурора були особисті мотиви. Саме Бочаров звільнив вже померлого батька обвинувача з поважної посади. Коментувати це Ілля Смика відмовився.

Ми користувалися правом заявити відвід учаснику судового провадження, щодо якого є сумніви у його неупередженості. Відповідно до обставин, які були встановлені у сьогоднішньому судовому засіданні, прокурор, який брав участь у досудовому розслідуванні та який представляв державне обвинувачення у сьогоднішньому засіданні, міг мати особисті мотиви до обвинуваченого Бочарова Дмитра, - каже адвокат Роман Циндра

Та чи підтвердяться докази захисників ректора університету — суд вирішить вже 30 вересня.