«Релокація бізнесу в межах України – правові складові»: у Дніпрі проведуть безкоштовний вебінар для підприємців

PSX_20220523_110355

У Дніпрі проведуть вебінар для представників бізнесу, під час якого розкажуть, як правильно перевезти бізнес до безпечного регіону країни, пише Горсовет. За даними Міністерства економіки України, в рамках програми релокації вже 510 українських підприємств перемістили свої потужності із областей, де тривають бойові дії. Більше половини з них, а саме 303 підприємства, відновили діяльність на безпечних територіях. Ще 50 здійснюють монтаж обладнання та підключення комунікацій, тож запрацюють найближчим часом.

Ми розуміємо, що багато підприємств хочуть поновити роботу в безпечних місцях, але як правильно перемістити свій бізнес – мало хто знає. Ба більше, інформація про релокацію на кожному ресурсі абсолютно різна. Тож ми вирішили провести безкоштовний вебінар на цю тему, аби підтримати наших підприємців, допомогти їм і розказати більш детально про програму, яку запустив уряд, – зазначила начальниця управління регуляторної політики та розвитку підприємництва департаменту правового забезпечення ДМР Ірина Журавльова. 

Програму релокації бізнесу український уряд запустив ще на початку березня. Її учасником може стати будь-яке підприємство, подавши заявку на сайті «Прозорро.Продажі». Перевезення здійснюють безкоштовно «Укрзалізниця» та «Укрпошта», яка відповідає за підвезення обладнання до залізничної станції, а також забезпечує оперативне проходження блокпостів та оформлює транспортні накладні. До програми може долучитися будь-яке підприємство, здійснивши повну або часткову релокацію своїх потужностей. Програма поширюється на регіони, що постраждали від бойових дій. 

Завдяки цій програмі підприємство отримає пакет державної підтримки, що включає в себе наступні опції: підбір місця розташування для потужностей підприємства, допомога з перевезенням на нову локацію, сприяння в розселенні працівників та пошуку нових співробітників, підтримку у відновленні логістики, закупівлі сировини та пошуку ринків збуту. Наразі підприємства переміщають до 14 регіонів, серед яких є і Дніпропетровська область та місто Дніпро. Нещодавно ми дізнались, що до нашого міста переїхало за програмою релокації ТОВ «НПП «Крамтехцентр», – підприємство, яке працює у галузі машинобудування. Найближчим часом ми плануємо його відвідати та з’ясувати, якої саме допомоги міської влади воно потребує для найскорішого відновлення виробництва, – зазначила Ірина Журавльова. 


Долучитись до вебінару можна за посиланнями:https://us06web.zoom.us/j/83099394146?pwd=RGtMMEZNaWh3N2MwaGdVblNQUEcrZz09 
Ідентифікатор конференції: 830 9939 4146 Код доступу: 109929
Вебінар відбудеться 24 травня об 11:00. Участь безкоштовна. Спікерка – Галина Смишляєва, юристка, адвокатка, медіаторка, радниця з правових питань.