Ремонти систем опалення, електромереж, купівля генераторів та АВР. Як у Дніпрі будинки ОСББ/ЖБК готові до опалювального сезону

C4736188-F5B4-4136-9DB5-36E949A52409

У дніпровських ОСББ та ЖБК, в рамках підготовки до осінньо-зимового сезону, було проведено ремонтні роботи на 28 системах опалення та 96 електромереж. Оскільки комунікації перебували в аварійному стані, мешканці будинків подали заявки на ремонти за муніципальною програмою співфінансування, де 25% від вартості оплачують мешканці, а 75% - міський бюджет. Також, в рамках цієї програми, місто надає допомогу у встановленні генераторів та систем автоматичного включення резерву (АВР).

Будинок ОСББ "Миру-3" вже отримав генератор, і незабаром тут буде встановлена система АВР.


«У цій 16-поверхівці за відсутності електроенергії немає ані води, ані опалення, а також можливості приготувати їжу, оскільки плити також електричні. Аби уникнути такої ситуації в опалювальний період, місто допомагає таким будинкам. Йдеться про забезпечення генераторами за програмою співфінансування. Вони необхідні передусім для роботи індивідуального теплового пункту, аби насоси подавали тепло до квартир. А ще тут незабаром встановлять систему автоматичного включення резерву. У цьому будинку є два вводи подачі електроенергії, які заживлені з різних джерел. У разі вимкнення одного, інший може працювати. Аби система автоматично обирала той ввід, де є живлення, власне, і встановлюється АВР. А відтак — мешканці не відчують дискомфорту і будуть зі світлом», — прокоментував начальник організаційного відділу департаменту з питань самоорганізації населення ДМР Владислав Макарець. 


Цей будинок із внутрішнім контуром опалення. Без живлення насосів у підвалі теплоносій звідти не подається до квартир. «Ми вдячні міській владі за допомогу у придбанні генератора. Звісно, сподіваємося на краще – що не буде відключень електроенергії. Але потрібно бути готовими до різних ситуацій. Без електрики наш будинок – це просто бетонні плити. Дуже добре, що є така міська програма співфінансування, яка допомагає будинкам ОСББ/ЖБК в аварійних ремонтах, оснащенні. Раніше за програмою вже замінили труби холодного водопостачання та зробили вхідну групу у будинку. Вдячні за це!» – додала голова ОСББ «Миру-3» Наталія Шумік. 


Якщо багатоквартирний будинок, що належить ОСББ/ЖБК, має свою власну котельню, насосну станцію або індивідуальний тепловий пункт, голова цього об'єднання має можливість подати заявку до департаменту з питань самоорганізації населення для отримання генератора. Для отримання додаткової інформації, будь ласка, зв'яжіться за номером телефону: 063-340-94-77.