Ретроградний Меркурій у квітні 2024: що можна робити, а чого слід уникати

2148895311_04b65b6392633076d817ab4750940f27_1200x675

Цього року Меркурій буде ретроградним довше, ніж зазвичай – майже цілий місяць, з 1 до 25 квітня. Астрономи й астрологи попереджають, що цей період може бути багатий на негативні події та впливи на людей. Тож, що ж нам очікувати – читайте в матеріалі «Наше місто».

Що рекомендують астрологи:

Розбирати шафи, викидати або продавати старі речі. Позбудьтеся того, що вам більше не слугує, звільняючи місце для нового.
Позбутися шкідливих звичок. Ретроградний Меркурій – вдалий час, щоб розпочати роботу над собою та кинути те, що шкодить вашому здоров’ю та самопочуттю.
Обговорювати проблеми у стосунках, вирішувати їх. Відкритий діалог та щирість допоможуть вам налагодити стосунки з близькими людьми.
Переглянути своє ставлення до роботи. Замисліться, чи дійсно вам подобається ваша робота, чи відповідає вона вашим очікуванням.
Прощатися з людьми, які забирають енергію. Не витрачайте час на токсичні стосунки, оточіть себе тими, хто вас надихає та підтримує.
Зробити генеральне прибирання будинку. Очистіть свій простір не лише від фізичного бруду, але й від негативної енергії.

Чого слід уникати:

Переїзду в нове житло. Ретроградний Меркурій може спричинити затримки, непередбачені проблеми та клопоти під час переїзду.
Подорожей та відряджень. Існує висока ймовірність скасування рейсів, затримок, втрати багажу та інших неприємностей.
Купівлі будь-яких гаджетів та побутової техніки. Велика ймовірність того, що куплена техніка вийде з ладу або швидко застаріє.
Створення нових стосунків, одруження, вінчання. Ретроградний Меркурій може призвести до помилок у виборі партнера, а шлюби, укладені в цей період, не будуть міцними.
Звільнення зі старої роботи та початку роботи на новій. Рішення про зміну роботи краще відкласти до сприятливішого періоду.
Давати або брати обіцянки. Існує висока ймовірність того, що обіцянки не будуть виконані, що може призвести до розчарування та конфліктів.

Ретроградний Меркурій 2024 у квітні – це не той час, коли можна довіряти обіцянкам людей або обіцяти щось самому. Краще тисячу разів перевірити ще раз інформацію і поставитися до оточення поблажливо, уникаючи будь-яких конфліктів.