Рідним бійців полку "Азов" не дозволили провести акцію на Майдані Незалежності

photo_2022-05-03_18-12-59

 На Майдані Незалежності мала відбутися акція на підтримку полку "Азов" та інших українських захисників, які виявились заблокованими на території заводу Азовсталь у Маріуполі, передає Горсовет

Сьогодні, 5 травня 2022 року, рівно вісім років від створення полку Азов.

"Наші рідні перебувають на "Азовсталі", вони зараз б'ються там, вони там вже в оточенні. Це триває вже 71 день. Нам постійно кажуть, що все буде добре, що про них пам'ятають, але з кожним днем стає все гірше й гірше. Тому ми зараз намагаємось привернути увагу суспільства до того, що проблема не вирішується і її треба вирішувати", - зазначив батько бійця з позивним "Репортер".

За його словами, було декілька акцій на Софійській площі, на Майдані Незалежності.

"Сьогодні, коли ми туди (на Майдан Незалежності. - Ред.) прийшли, то там було досить багато поліції. Нам почали казати, що акцію не можна проводити, тому що згідно з воєнним станом зібрання людей заборонені", - розповів батько українського захисника.

Представники влади до людей не вийшли. Він наголосив, що рідні тих, хто зараз перебуває в оточенні на "Азовсталі" доведені до повного відчаю.

"Поліція почала нам казати, що не можна нічого робити, тоді ми просто стояли без скупчення, без порушення закону. З плакатами, як привертають увагу до того горя, яке зараз там (на "Азовсталі". - Ред.) відбувається. Я вирішив, якщо скупчення заборонено, тоді я сам стоятиму і не порушуватиму закон, вислювлюватиму свою думку з плакатом. Почали підходити з поліції діалогу, почали казати про те, що скупчення заборонено. Потім поліція сказала підходити до машин для перевірки на якісь наркотичні речовини, на заборонені речі. Потім просто почали заламувати руки і затягувати в ці авто. Мене завезли в поліцію, декілька годин тримали, збирали пояснення, як вони це називають. Потім відпустили, минуло години чотири", - продовжив він.

Чоловік зазначив, що справа зовсім не в кількості присутніх на акції, адже навіть, коли він один стояв з плакатом, то його забрали до поліції. 

Про затримання на акції також повідомила мати бійця полку "Азов" з позивним "Вайс". Причина така ж - воєнний стан та заборона масових скупчень.

"Ми хочемо зібрати пресконференцію закритого типу, запросити журналістів. Щоб рідні з журналістами спілкувались. Тому що інакше ніяк не врятувати наших хлопців звідти. Ми писали всім посольствам, зокрема Туреччини, Болгарії, Польщі, Латвії. Пишемо Борису Джонсону листи, Ердогану", - додала вона. 

Нагадаємо, окупанти продовжують штурмувати Азовсталь