Рождественское чудо: волонтеры из Днепра исполнили мечту дочери погибшего на передовой криворожанина

пиан

Маленькой криворожанке Нике, папа которой погиб в зоне ООС, днепровские волонтеры помогли исполнить заветную мечту и привезли из Днепра в Кривой Рог пианино. Такому подарку от св. Николая девочка была очень рада.

Об этом сообщает "Горсовет" со ссылкой на пост волонтера Надежды Генке в Facebook.

Знаєте, як трапляється Різдвяне диво? У темному і холодному грудні змерзлими вулицями великих і малих міст країни його... приносять люди.

Найсправжні люди, без яких не було такій радості!

Це взагалі. А саме ця Різдвяна Історія почалася з того, що маленька дівчинка Ніка мріяла про піанино.
Тато дівчинки загинув на війні. Тут я не знаю, як далі писати, бо в мене комок у горлі, і пальці тремтять... Давайте я про Ніку, ок?
Вона вже навчалася у музичній школі, але свого інструменту вдома не було - а як без цього виконувати уроки?..
І тоді до справи приступили прості люди, яких я шаную і люблю за цей неможливий, як здавалося, квест: "як знайти, купити і перевезти інструмент по Кривому Рогу, коли взагалі знаходишся в Дніпрі".

Сперше, як ми взнали про мрію Нікі, написали пост у закритій групі. Багато людей відгукнулися порадою, а потім добра Тетяна Полякова познайомила нас з чудовим майстром-настройщиком Константином, який з усією душою взявся допомагати нам у пошуках гарного інструменту.

Все було в його надійних руках, він сам приїжджав до продавців додому, дивився піанино, перевіряв якість і перспективи. За ці тижні я взнала про фортепіано більше, ніж коли сама грала. Як обирати, про що може сказати форма і колір, де шукати недоліки, що нам дає серійний номер, як працюють "фортепіанні вантажники", і наскільки це складна (іноді навіть сімейна!) професія.

Пошуки ще обмежувалися бюджетом і кількостю поверхів у продавця, бо інструмент на 12 поверсі перетворювався на золотий. )) На щастя, чарівна Olga Vrons'ka ще в групі запропонувала фінансову допомогу для купівлі інструменту, і це нам придавало сил на кожному етапі.

І ось, - четверте переглянуте піанино нам підходить! Воно молоде, доглянуте, тримає настройку, обережно використовувалося. Але... продавчиня раптом передумала його продавати! Воно їй до серця, вона буде сумувати за ним. І це була не торговля, це були такі щирі емоції, які не підробити ніяк. Пару днів перемовин, хвилювання, очікування - і ось, на понеділок призначена зустріч. І хазяйка піанино, коли розставалася з ним, поклала на нього зайчонка - подарунок-талисман для Нікі.

Далі все було як у перевіреної роками команді! Константин приїхав вчасно, привіз транспорт. Olga Vrons'ka перерахувала оплату за піанино. Неймовірні Юлия Улик і Vadim Zhuk повністю дозакрили грошові питання по всім напрямкам щодо праці настройщика і фортепіанних вантажників. Мама Нікі екстрено звільнювала найкраще місце у кімнаті. І поки Ніка була у школі, піанино тихо встало у стінки світлої квартири, ніби завжди тут стояло.

...А потім Ніка прийшла зі школи, зайшла в кімнату.
Зойкнула. Схватила себе за обличчя. Не повірилося, мабуть.
Оцю першу емоцію вдалося сфотографувати мамі.
Ось заради цього "ой" все і відбувалося. Заради цього тепер хочеться одразу все - жити далі, робити для них що треба, літати як на крилах!

Я реву, я щаслива.
Люди, ви неймовірні, ви чудові, в мене немає слів, щоб сказати, як пишаюся вами!
Зростай, Ніка, гарним музикантом, прославляй Україну", - написала Надежда Генке.

Благодарность волонтерам высказала и мама девочки:

пианино

пиани

Счастье - вот такое!