Розповіді медиків, волонтерів та комунальників: у Музеї історії Дніпра презентували проєкт «Голос війни»

У Музеї історії Дніпра був представлений проєкт під назвою "Голос війни", який створений для збору розповідей українців про повномасштабне вторгнення Російської Федерації. В проєкті представлені історії різних категорій людей, таких як медики, волонтери, водії, комунальники та інші, які пережили ці події. Основною метою проєкту є формування унікального архіву історичних свідчень про події російсько-української війни.

Проєкт складається з соціальних відеороликів, кожен з яких має тривалість однієї хвилини. На данний момент презентовано три відео, які були зняті телеканалом "ДніпроTV" і показуються на цьому каналі. Протягом серпня планується показати ще 8 подібних відеороликів. Крім ефіру телеканалу "ДніпроTV", їх також можна буде побачити в соціальних мережах департаменту молодіжної політики та національно-патріотичного виховання міської ради.

Один із героїв проєкту - комунальник Олег Рибка, який допомагав ліквідувати наслідки ракетних обстрілів. Він працював на місці влучання в перші години після прильоту ракет.

Проєкт "Голос війни" ставить за мету зберегти історичний досвід українців у максимально масштабному форматі. Серед учасників проєкту - військовослужбовці, що пережили полон, волонтери, жителі тимчасово окупованих територій, мешканці українських міст, які стали свідками блекауту та ракетних обстрілів.

Проєкт "Голос війни" відповідає всесвітній практиці "oral history", яка базується на вивченні історії через свідчення та досвід людей. Завдання істориків - збирати матеріали, які допоможуть вивчити історію, у тому числі історію міста. Проєкт є загальноукраїнським, але буде акцентуватися на Дніпровському регіоні та його мешканцях.