Розвиток фермерства неможливий через зловживання з землею на місцях – пропозиціонерка з Кіровоградщини Людмила Мусієнко

musienko_kirovograd-1024x709

У соціальній мережі Clubhouse відбулося онлайн-засідання ПРОпозиціонери Клубу на тему “Чи може Україна перетворитися з сировинної в модернізовану аграрну країну?”. Депутатка Кіровоградської обласної ради Людмила Мусієнко розповіла про стан аграрної сфери на місцях та висловила власні пропозиції щодо розвитку цієї галузі в Україні.

Про це повідомляє "Горсовет" з посиланням на сайт партії "Пропозиція"

Пропозиціонерка вважає помилковою тезу про те, що молодь нібито не цікавиться сільським господарством і неохоче йде у виші здобувати аграрні спеціальності. На її думку, молоді люди просто не мають доступу до земельних ресурсів для відкриття фермерських господарств.

«Ділки, які піднялися на колишніх колгоспах, захопивши їхнє майно і землі, розпродавши у селах дитячі садки і клуби, ставши місцевими депутатами, забрали тепер собі в оренду навіть землі запасів і резервів на 49 років. Зарплати в їхніх новоутворених “колгоспах” – мінімальні. То що робити молоді, як не їхати в Польщу та Чехію? Чому не дати в оренду ділянки молодим сім’ям для створення фермерських господарств? На папері, в законах, нібито, є і можливість, і підтримка, а насправді повсюди – монополізація, бідність і повернення до феодалізму» – обурилась Людмила Мусієнко.

На думку депутатки, програмний принцип партії «Пропозиція» про передачу геокадастру під управління громад абсолютно правильний. Але її пропозиція полягає в тому, що держава має розробити дієві механізми для запобігання зловживанням землею на місцях і стимулювання розвитку фермерства не на папері, а в реальному житті.