Рятівний вантаж: волонтери зі Львова зібрали дві фури гуманітарки для переселенців Дніпра

IMAGE 2022-07-30 19_47_34

Дніпро отримав величезну партію гуманітарної допомоги. Дві фури, завантажені донезмогу ліками, карематами, їжею та одягом передали львівські благодійники.

Усю координацію – збір гуманітарки та відправлення до України – взяв на себе волонтер Роман Голобутовський. Він зі всієї Європи збирав необхідну допомогу, далі опікувався логістикою. Загалом волонтеру вдалось зібрати 44 тонни необхідного вантажу. Відправити допомогу вирішив до Дніпра, адже тут зосереджена найбільша кількість переселенців. Нині у мегаполісі тільки офіційно зареєстровано понад 130 тисяч внутрішньо переміщених осіб.

2022-08-16 в 1.34.57 PM

Ніхто не може уявити, з чим стикнулись ці люди, і головне – що вони відчувають. Наше завдання як волонтерів максимально полегшити їхні страждання і допомогти адаптуватись у нових реаліях. Тому і волонтери, і благодійні фонди максимально допомагають таким людям, – зазначив волонтер Роман Голобутовський.

Роман Голобутовський

Рятівний вантаж для переселенців Дніпра направили до терцентрів. Там працівники щодня видають допомогу від волонтерів сотням переселенців, а це тисячі пар взуття, сотні комплектів одягу, а ще медикаменти, каремати, засоби гігієни.

2022-08-16 в 1.40.59 PM

Насамперед допомогу ми видаємо громадянам, які у нас на обліку, – це і переселенці, і дніпряни. Але пріоритет – ВПО, які отримують у нас соціальні послуги. Також матимемо можливість надати цю допомогу в рамках нашого департаменту комунальним закладам і центрам, – зазначила перша заступниця директора Дніпровського територіального центру соціального обслуговування Ольга Мешко.

2022-08-16 в 1.35.21 PM

У першу чергу допомогу надають тим, хто тікає від обстрілів з Харкова, Херсона, Маріуполя та інших міст, що постраждали від російських терористів. З таким випробуванням долі довелось зіткнутись і Карині. У травні жінка разом з сином покинули рідну домівку в Харкові. До Дніпра приїхали без речей. Зізнається, без допомоги волонтерів просто не вижила б.

Ми опинилися у скрутній ситуації, нам довелося покинути наші будинки, переїхати до Дніпра. Коли дізнались, що тут надають допомогу, це знаєте, як гріє душу! Дякую вам за те, що ви нам допомагаєте, за те, що ви нас не кинули у важкій ситуації, – зазначила переселенка з Харкова Карина.

Тікати від війни довелось і Олені. Вона з чоловіком виїхала з Донеччини, коли окупанти почали гатити по домівках цивільних. Спочатку шукали притулок у Кривому Розі, а потім у Дніпрі. Тут у терцентрі їм допомагають не лише з речами, а й лікуванням.

2022-08-16 в 1.40.25 PM

Зараз ми живемо в терцентрі, нам надають допомогу у харчуванні, проживанні, видають одяг, медикаменти. Зараз намагаємось оформити групу моєму чоловікові, тому що він особа з інвалідністю і працювати вже не може, – зазначила переселенка з Донеччини Олена.

2022-08-16 в 1.46.10 PM

Крім того, допомогу також розподілять між підопічними дніпровських терцентрів.

2022-08-16 в 2.28.27 PM

Абсолютно новий одяг, також абсолютно нове взуття, гігієнічні набори, гель для душу, шампуні, маски багаторазові для обличчя, також для обробки рук, дизентерійні засоби – уся допомога буде розподілена між підопічними. Це особи без певного місця проживання, особи похилого віку, які перебувають на обліку Дніпровського територіального центру в кожному районі, також сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, – зазначив директор міського центру соціальної допомоги Максим Єрьоменко.

Раніше ми повідомляли, що юристи пояснили, що зміниться для українок з 1 жовтня, коли стартує обов'язковий військовий облік для жінок