СБУ проводить обшуки на об’єктах Криворізької єпархії УПЦ. Доповнено

photo_2022-12-29_12-46-37

У Дніпропетровській області тривають безпекові заходи СБУ на об’єктах Криворізької єпархії УПЦ.

Про це повідомляє Gorsovet з посиланням на управління СБУ у Дніпропетровській області.

Зокрема йдеться про території та приміщення:

  • Єпархіального управління (м.Кривий Ріг);
  •  Спасо-Преображенського собору (м.Кривий Ріг);
  • Свято-Миколаївського храму (м.Кривий Ріг);
  • Свято-Володимирського чоловічого монастиря (м.Кривий Ріг);
  • Храму Іверської ікони Божої Матері та Святогеоргіївської дзвіниці (м.Кривий Ріг).

photo_2022-12-29_12-46-42

Безпекові заходи проводять співробітники СБУ спільно з іншими правоохоронними структурами за безпосередньої участі представників церкви. Їхня мета – виявлення та протидія підривній діяльності російських спеціальних служб у релігійному середовищі нашої держави. Враховуючи повномасштабну військову агресію російської федерації проти України, дані заходи проводяться для:  унеможливлення використання афілійованих із центрами впливу в рф релігійних громад в якості осередку «русского міра» та  убезпечення населення від можливих провокацій і терористичних актів.

Спільно з представниками релігійних організацій правоохоронці проводять огляд території та приміщень для виявлення осіб, можливо причетних до протиправної діяльності, та заборонених до обігу предметів.

Заходи відбуваються в межах чинного законодавства та на виконання відповідного доручення Ради національної безпеки і оборони України.

В СБУ наголошують, що у своїй діяльності СБУ дотримується принципу неупередженості до діяльності будь-якої релігійної конфесії та поважає право кожного громадянина на свободу вибору віросповідання і світогляду, як це визначено Конституцією України.

photo_2022-12-29_12-46-46

Згодом стало відомо, що священники Московської церкви з Кривого Рогу працювали на путіна

Під час обшуків було виявлено агітаційні матеріали, які прославляють Володимира Путіна, Кирила і «русскій мір». Зокрема знайдено книгу «Воссоединение Киевской митрополии с Русской православной церковью», «Россия встает из пепла: на пути к славянской державе» тощо. У виявленій літературі містяться традиційні пропагандистські тези про «один народ», що українці, росіяни й білоруси мають бути разом, що Росія проповідує істинну віру та традиції.

Раніше ми писали, Після ракетної атаки на Україну мер Дніпра Філатов визначив головне слово на сьогодні.

Міська влада Дніпра узгодила з ДТЕК та ЦЕК план відключення об’єктів критичної інфраструктури міста