СБУ у Дніпропетровській області повідомила про підозру ще 4 колаборантам

296292810_364580232528775_1415648468848876010_n

СБУ у Дніпропетровській області повідомила про підозру ще 4 колаборантам. Серед них - колишній суддя одного з районних судів Донецької області. Керуючись ідейними переконаннями, зловмисник присягнув на вірність терористичній організації «днр». Натомість окупанти призначили його головою суду одного з районів Донецької області, передає Gorsovet з посиланням на УСБУ у Дніпропетровській області.

Наразі у новому статусі він виносить обвинувальні вироки українським патріотам та активно допомагає переслідувати проукраїнськи налаштованих земляків.
На підставі зібраних СБУ матеріалів, слідчі ДБР заочно повідомили йому про підозру за ст. 258-3 Кримінального кодексу України (створення терористичної групи чи терористичної організації).

Решта колаборантів погодилися стати чиновниками окупаційного режиму. Зокрема, ексчиновник Держпродспоживслужби в Луганській області з приходом окупантів добровільно обійняв посаду керівника управління так званої «державної служби ветеринарної медицини лнр».

Ще одна колишня українська чиновниця, завідувачка сектору з питань державної реєстрації однієї з райдержадміністрацій Луганської області погодилася очолити виконавчу службу одного з районів на окупованій частині Луганщини та агітувала інших чиновників працювати на користь загарбників.

Співробітники СБУ зібрали доказову базу і щодо підривної діяльності колишньої керівниці дошкільного закладу, яка погодилася очолити сектор освіти в адміністрації одного з тимчасово окупованих міст Донеччини.

296469770_364580235862108_4657988551541740534_n

Усім трьом чиновникам слідчі СБУ заочно повідомили про підозру за ч.5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (добровільне зайняття громадянином України посади, пов’язаної з виконанням організаційно-розпорядчих або адміністративно-господарських функцій у незаконних органах влади, створених на тимчасово окупованій території).

Зазначимо, що Служба безпеки України ретельно документує кожен факт переходу на бік окупантів. Жоден колаборант не залишиться безкарним.

Це ж стосується і прихильників «руzzкого миру», які проводять підривну агітаційну роботу на підконтрольній Україні території, зокрема, в Дніпропетровській області.

Так, в одному з міст регіону кіберфахівці СБУ викрили адміністратора груп у забороненій соціальній мережі «ВКонтакте». Зловмисник поширював в Інтернеті матеріали антиукраїнського спрямування, в тому числі і публічні заклики до порушення територіальної цілісності України.

Наразі співробітники СБУ ініціювали проведення експертизи для встановлення його мотивів. Встановлюється, чи він проводив цю діяльність з ідеологічних міркувань, чи за вказівкою російських спецслужб.

За умови підтвердження усвідомленої співпраці з ворогом, йому планується повідомлення про підозру за ст. 110 Кримінального кодексу України (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України).

Раніше ми повідомляли, На Дніпропетровщині СБУ викрила чоловіка, який збирав та поширював в російських інтернет-спільнотах інформацію про позиції українських військ.

Ворог розстріляв автобус з переселенцями. Є загиблі та поранені.