СБУ викрила помічника народного депутата України у державній зраді (відео)

сбу нард

У ході спецоперації у Києві контррозвідка Служби безпеки затримала помічника-консультанта народного депутата України. Він, будучи російським агентом, здійснював розвідувально-підривну діяльність в органах влади, передає Горсовет.

За словами речника СБУ Артема Дехтяренка, посадовець перебував на агентурному зв’язку у заступника начальника 9-го управління департаменту оперативної інформації 5-ї служби ФСБ Дмитра Зубарєва. 

Своєму російському куратору зрадник передавав розвіддані з різних напрямів. Зокрема, про міжнародну співпрацю, внутрішньополітичний курс, зміцнення кордону з рф і проведення АТО/ООС на сході України. За співпрацю з ворогом він щомісячно одержував від російських спецслужб гроші у розмірі від 1,5 до 4 тис. доларів. Встановлено, що посадовець був завербований кадровим співробітником 9-го управління 5-ї служби ФСБ Юрієм Водолазкім під час поїздки до Москви. Для збору розвідданих посадовець використовував широке коло особистих знайомств і статус помічника чинного нардепа. А передавав інформацію через зашифрований канал електронного зв’язку. Не раз зрадник зустрічався зі своїми кураторами на території третіх країн, де отримував завдання та гроші», – зазначив Артем Дехтяренко. 

Слідчі СБУ повідомили йому про підозру у вчиненні злочину за ст. 111 (державна зрада) Кримінального кодексу України. Йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Наразі досудове розслідування закінчено, матеріали передано до суду.

Раніше ми повідомляли, Австрийские журналисты сомневаются, что украинское МВД будет сотрудничать с австрийской полицией по поводу скандала с днепровской братвой в Вене (видео).