Ще один спокійний ранок завдяки ЗСУ: ситуація на Дніпропетровщині

photo_2022-03-03_09-04-06

Ніч на Дніпропетровщині пройшла спокійно. Про це на брифінгу вранці 3 березня повідомив Микола Лукашук, голова Дніпропетровської обласної ради, заступник керівника ради оборони області.

Ми отримали ще один добрий ранок завдяки ЗСУ, - наголосив Лукашук. - Станом на 08:00 вся територія області під контролем українських військових. Заходу військ окупантів не було, будь-яких провокацій та ракетних обстрілів також.

Працює вся критична інфраструктура, лікарні, ДТЕК, водоканал. В регіоні є запас ліків та продуктів, налагоджені шляхи підвезення їжі. 

Ми зустрічаємо тих, хто рухається з Харкова. - Для тих, хто потягами повертається з-за кордону, які відвезли свої родини і повертаються, щоб захищати область. З вокзалу цих людей розвозять автобуси - навіть у комендантський час.

Загалом у області працюють блокпости, однак виїхати з неї можна.


У Нацполіції повідомляють: протягом доби виявили 17 фактів загрози Нацбезпеки, з них 13 - особи, що збирали інформацію про пересування ЗСУ, фото і відео, переписку.

Також Лукашук звернувся до українців: ворожу техніку рахуйте, фіксуйте, як вона розміщена та як рухається. Повідомляйте цю інформацію воєнкомам, силовікам, розмістіть в інтернеті. Якщо ви на межі області, повідомте голову міста чи ОТГ - інформація далі буде передана військовим.

Ворог також працює на інформаційному фронті: 2 березня було зафіксовано велику кількість акаунтів для дестабілізації області і ворог робить все, аби внести тут смуту. Інформація стосувалась того, що всі голови області та ОТГ «побігли здаватися».

Я повідомляю: ми завершили нараду більше 1 годин ночі. Всі ці люди координують роботу області, всі працюють, всі на своїх робочих місцях. Все у нас дуже професійно. Область готова зустрічати ворога.


Також голова облради прокоментував інформацію щодо евакуації окремих районів Кривого Рогу:


 Мета - збереження людських життів, там знаходиться військова частина з боку Миколаївської області, де було знищено техніку (Баштанка, техніка була знищена). ЗСУ розуміючи, що ворог б’є по військових частинах, була дана команда що у разі можливого удару по військовій частині евакуювати людей в тому районі. Все це організовано і опирається на оперативну інформацію. Прошу вас всіх читати виключно офіційні сайти і джерела інформації. Вся інша інформація може бути від ворога.