Шеф-кухар Клопотенко запропонував посмажити огірки
Для українців смажені огірки - дивна страва, але саме так їх готують у корейській кухні. Жарка підкреслює солодкість огірків, і це дуже смачно, запевняє відомий шеф-кухар Євген Клопотенко, повідомляє Gorsovet.
Така страва - і відмінна самостійна закуска, і простий та швидкий гарнір до м'яса чи риби. Для приготування краще взяти невеликі хрусткі овочі з тонкою шкіркою. З товстошкірих вийде не так смачно. Смажити потрібно швидко на середньому вогні. Так огірки залишаться хрусткими, а також не втратить повністю свій яскравий колір. Кількість перцю чилі регулюйте до смаку. А також враховуйте сам перець - іноді трапляються гостріші та гіркіші сорти, тому обережно спробуйте перед тим, як додавати у страву.
Складові
- 400 г огірків
- 5-10 г перцю чилі (за смаком)
- 2 ст. л. соєвого соусу
- 1 ст. л. соняшникової олії
Покроковий рецепт:
Крок 1
Помийте 400 г огірків, обріжте хвостики та обсушіть паперовим рушником. Наріжте спочатку кільцями товщиною 5-6 мм, потім розріжте їх навпіл. Перець помийте та наріжте тоненькими слайсами під кутом 45 градусів.
Крок 2
Розігрійте сковороду із 1 ст. л. олії. Викладіть огірки та обсмажте на середньому вогні протягом хвилини. Влийте 2 ст. л. соєвого соусу, додайте слайси чилі та смажте все ще 2 хвилини. Відразу подавайте до столу.
Нагадаємо, ми публікували рецепт удосконаленого тертого пиріга від шеф-кухара Клопотенка.