Шеф-кухар Клопотенко запропонував українцям сендвіч з буряком
Відомий український шеф-кухар Євген Клопотенко запропонува українцям побалувати себе поєднанням солодкого та солоного смаків у сендвічі з буряком, повідомляє Gorsovet.
Що може бути простіше бутерброду? Але не в цьому випадку. Адже приготування сендвіча "з українською душею" складається з трьох кроків та не обійдеться без маринаду.
Поради для приготування сендвича з буряком
Буряк для сендвіча використовуйте солодкий "вінегретний". Зваріть його, як завжди це робите або помийте, загорніть фольгою і поставте запікатися в духовку мінімум на 40 хвилин. Для великого овоча збільште час запікання.
За бажанням слайси свинячої грудинки замініть тонко нарубаними шматочками буженини, а гірчицю в зернах на міцну або солодку.
Складові для сендвіча:
- 1 середній буряк
- 4 шматочки житнього чи гречаного хліба
- 4 слайси свинячої грудинки
- 4 слайси сиру
- 1/3 ч. л. зерен кмину
- 1,5 ст. л. гірчиці у зернах
Маринад для буряків:
- 2 ст. л. винного чи яблучного оцту (6%)
- 1 зубчик часнику
- 100 мл води
Покроковий рецепт приготування
Крок 1
Зваріть або запікайте один середній буряк. Залишіть повністю охолонути. Потім очистіть від шкірки, наріжте слайсами і перекладіть миску для маринування. Додати 2 ст. л. винного або яблучного оцту 6%, видавіть 1 зубчик часнику і влийте 100 мл води, щоб повністю покривала буряк. Якщо у вас великий буряк, долийте ще води. Маринуйте її 30-40 хвилин. Оцет можете взяти столовий, але зауважимо, що він 9%, тому зменшіть кількість до 1,5 ст. л.
Крок 2
Візьміть 4 шматочки хліба, обсмажте на сухій сковороді з обох боків до золотистої скориночки. Ми на це витратили по 2 хвилини.
Крок 3
Для одного сендвіча потрібно два шматочки хліба. Змастіть їх гірчицею і на кожен шматочок викладіть компоненти в такій послідовності: складений вдвічі слайс сиру, 2-3 слайси буряків, а потім складену вдвічі грудинку. Посипте її кмином. Він надасть легкого аромату та смаку кропу. Один великий бутерброд покладіть на інший. У вас повинен вийти сендвіч з великою начинкою всередині.
Нагадаємо, ми публікували рецепт консервованих слив від Клопотенка за вісім кроків.